Samosa med kylling  & mangosalsa
SPONSORERET indhold

Lækker hjemmelavet samosa med kylling & mangosalsa

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Haps. Samosa er Indiens svar på en hurtig snack, der kan købes på mange gadehjørner. Lav dej, og fyld derhjemme – det betaler sig.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
07. aug. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
16-18 stk.

Ingredienser

Fyld:
½ løg
1 fed hvidløg
200 g bagekartoffel
1 kyllingebryst
1 tsk garam masala
½ tsk gurkemeje
1½ tsk groft stødt spidskommen
1 tsk finthakket frisk chili eller lidt tørret knust chili
1 tsk revet ingefær
150 g ærter
salt og peber
½ lime, saft heraf

Dej:
200 g mel
1 tsk salt
3-4 spsk olie
ca. 1 dl vand

Salsa:
1 moden mango
½ rødløg
½ agurk
1-1½ tsk finthakket rød chili
½ lime, saft heraf
salt
olie til stegning af samosa

Sådan laver du hjemmelavede samosa

Fyld:
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skræl bagekartoflen, og skær kartoffel og kylling i små tern. Steg løg og hvidløg mørt i en gryde med lidt olie, og tilsæt krydderier, kartofler og kylling. Hæld 1 dl vand ved, og lad det simre under låg, til kartofler og kylling er færdigtilberedt. Tilsæt ærterne, og lad det fortsat simre nogle minutter. Smag til med salt, peber og lidt limesaft. Lad fyldet afkøle.

Dej:
Bland alle ingredienserne til dejen. Ælt dejen godt sammen – brug for eksempel en køkkenmaskine, og lad den hvile tildækket med film over 30-40 minutter.

Salsa:
Skræl mangofrugten, og skær den i små tern. Pil og halver rødløget, og skær det i tynde skiver. Skær agurk i små tern. Bland mango med agurk, finthakket frisk chili, rødløg, limesaft og salt.

Samosaer:
Dej dejen i 8-10 stykker, og rul den relativt tyndt ud i en cirkel. Skær dejen over en enkelt gang, så du har to halvmåner. Stryg lidt vand på den lige kant, og fold dejen over sig selv. Tag dejen op i hånden, og åbn den, så det ligner et kræmmerhus. Kom kartoffel-kyllinge-fyld i, og stryg lidt vand på kanten af lukningen på dejen, og pres dejen sammen med fingerspidserne. Steg dine samosaer gyldne og sprøde i varm olie. Tag dem op, og lad olien afdryppe på køkkenrulle. Server de sprøde samosaer med frisk mangosalsa og koriander.

PRØV OGSÅ: Asparges-minitærte

PRØV OGSÅ: Focaccia med grønt & rosmarin

PRØV OGSÅ: Grøntsager i tempura med chilidip 

Anbefalet til dig