Asparges-minitærte
SPONSORERET indhold

Asparges-minitærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et rigtigt forårshit med groft mel i bunden, der bliver sprød, når du ruller den tyndt ud.Ca. 10 portionsforme.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
09. maj. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Bund:
125 g hvedemel
125 g groft speltmel, grahamsmel eller anden grov meltype
½ tsk salt
125 g smør
1 æg
1 spsk koldt vand eller yoghurt

Fyld:
5-6 æg
5 spsk mælk eller fløde
3 spsk parmesan, fint revet
salt, peber og evt. lidt revet muskatnød
1 bundt grønne asparges
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 tsk revet citronskal
3 spsk olivenolie
ekstra revet parmesan og krydderurter, f.eks. kørvel, basilikum og purløg

Sådan gør du

Bund:
Bland de to slags mel sammen med salt
i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i
melet med fingrene. Tilsæt æg og koldt vand
eller yoghurt. Ælt dejen hurtigt sammen, pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile ½ time
i køleskabet.

Fyld:
Pisk æggene sammen med mælk eller fløde, revet parmesan og krydr salt, peber og evt. lidt revet muskatnød. Knæk den træede del af bunden på aspargesen, og kasser den. Skær aspargesene i stykker af 2-3 cm. Pil og halver rødløget, og skær det i skiver. Pil og hak hvidløgsfedene fint, og bland hvidløg med citronskal, olivenolie, salt og peber.

Drys mel på køkkenbordet, og rul dejen ud til ½ cm's tykkelse. Smør portionstærteforme med lidt smør, og beklæd med dej. Kom asparges, rødløg og hvidløgsolie på hver tærte. Fordel æggemassen på tærterne, og drys med revet parmesan. Bag dem ca. 20 min ved 200 grader, indtil æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen.

Server tærterne med revet parmesan og krydderurter, for eksempel kørvel, basilikum og purløg.

PRØV OGSÅ: Samosa med kylling & mangosalsa

PRØV OGSÅFocaccia med grønt & rosmarin

PRØV OGSÅGrøntsager i tempura med chilidip