Shortbread
Foto: Maria P. Shortbread

Shortbread

De sprøde, flagende shortbread er en favorit til te, og de er oven i købet ganske enkle at lave.

printer Print

Til ca. 40 kager
225 g smør
70 g sukker
360 g rismel

Sådan laver du shortbread

Sæt ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer eller på røremaskine. Rør herefter melet i. Saml dejen til to klumper, og rul dem ud i 1 cm's tykkelse. Skær kagerne i lange firkanter på ½ x 1 x 4 cm, og prik huller i dem med en gaffel. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 12 min. til kagerne er sprøde og let gyldne. Kagerne kan gemmes i en kagedåse i 3-4 uger.

LAV OGSÅ: Matcha-chokoladekage

LAV OGSÅ: Scones med appelsinmarmelade

LAV OGSÅ: Islagkage med hvis chokolade og citron