Scones med appelsinmarmelade
Foto: Maria P. Scones med appelsinmarmelade

Scones med appelsinmarmelade

Scones med appelsinmarmelade

Scones er noget af det allerhurtigste, du kan bage, når lysten til en kop te med lunt bagværk til melder sig. Spis dem med smør, eller som de gør i England: Med en bittersød appelsinmarmelade til.

printer Print

Til ca. 16 stk. scones
500 g hvedemel
100 g rørsukker
1 nip salt
30 g bagepulver
150 g smør skåret i tern
1,5 dl kærnemælk
1 æg
1 æg, sammenpisket

Til 2 glas appelsinmarmelade
1 kg økologiske appelsiner
5 dl vand
500 g syltesukker

Sådan laver du scones med appelsinmarmelade

Scones
Sæt ovnen på 200 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen, og nulr dem sammen med smørret. Rør kærnemælk og æg i, og saml dejen til en kugle. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud i 3 cm's tykkelse. Stik små scones ud med en udstikker eller ved hjælp af et lille glas. Sæt bollerne på en bageplade, og pensl dem med æg. Bag i ovnen i 15-20 minutter, og lad dem køle af på en rist.

Appelsinmarmelade
Vask appelsinerne, og skræl dem med en kartoffelskræller, så du undgår at få det bitre, hvide underlag med. Skær skrællen i fine strimler. Kog strimlerne i vandet i 15 min. Hæld vandet fra. Fjern det hvide lag fra frugtkødet, og hak kødet mellemfint. Kom det hakkede frugtkød op i gryden med skræl. Kog under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt sukkeret og kog videre 25-30 min uden låg, til konsistensen er god. Bemærk, at marmeladen bliver mindre flydende, når den køler af.

LAV OGSÅ: Chokoladetærte med peanuts

LAV OGSÅ: Citronfromage

LAV OGSÅ: Rugbrødsboller med chokolade

Se, hvad vi ellers skriver om: Scones