
Sild med appelsin, chili og karry
Tre skønne opskrifter på sild til frokostbordet - sildene kan bruges til både julefrokost, påskefrokost eller til en hyggelig frokost, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af det.
Ingredienser
APPELSIN-SILD
8 marinerede sildefileter
saft og skal af en appelsin.
Serveres med:
Appelsinfileter fra to appelsiner
skal fra en økologisk appelsin
salt og friskkværnet peber.
CHILISILD MED RØDLØG
8 marinerede sildefileter
½ rød chili i fine skiver
½ grøn chili i fine skiver
1 dl vand
1 spsk sukker
1 spsk vineddike
1 lille rødløg i tynde skiver
salt og friskkværnet peber.
KARRYSILD MED VAGTELÆG
8 marinerede sildefileter
5 dl cremefraiche
2 spsk karry
2 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
1 løg i halve, tynde ringe
1 æble i tern.
Serveres med:
12 vagtelæg, kogte og pillede
1 lille bdt finthakket purløg.
Sådan laver du hjemmelavet sild
APPELSIN-SILD
1. Skær sildene ud i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med saft og skal og vend dem godt rundt. Lad sildene trække i to timer eller natten over og tag dem så op.
2. Lav lange strimler af appelsinskal med et juliennejern. Skær appelsin-fileterne ud ved først at skære skrællen af og derefter hver filet fri af hinderne.
3.Vend sildene med appelsinfileter og pynt med appelsinskallen.
CHILISILD MED RØDLØG
1. Skær sildefilterne ud i mindre stykker. Kog en lage af chili, vand, sukker og eddike og lad det koge i 5 minutter.
2. Køl lagen ned og vend sildefilter i chililagen. Lad dem trække i 1 time. Servér sildene med de friske rødløg til.
KARRYSILD MED VAGTELÆG
1. Skær sildefilterne ud i mindre stykker. Rør cremefraiche, karry og citronsaft sammen og smag til med salt og peber.
2.Vend sildesildefilterne i og lad dem trække i en time. Vend løg og æbler i og servér med vagtelæg og purløg til.