Opskrift på crème brûlée

Foto: Line Thit Klein Crème brûlée

Crème brûlée

Du tænker sandsynligvis, at crème brûlée er helt vildt avanceret og slet ikke noget, du kan mønstre. Det passer ikke! Jo, det kræver, at du er opmærksom på, at cremen ikke kommer i kog, så du ender med røræg frem for en blød, glat creme, men holder du fokus og bliver ved med at røre, til cremen tykner, så har du intet at frygte. Forsøg at overvinde dig selv og lav denne dessert! Den er virkelig vidunderlig – en evig klassiker.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6 Person(er)
Ingredienser

8 dl piskefløde
2 vaniljestænger, kornene heraf
8 æggeblommer
125 g sukker
evt skal af 1 øko-appelsin
1 form ca. 20 cm eller 8 små forme

Sådan laver du desserten

1. Kom piskefløde og vaniljekorn i en gryde, og varm det op til det næsten når kogepunktet. Fløden må gerne begynde at ryge let, men skal ikke boble. Tag gryden af varmen, og lad den køle, mens du rører æggeblommerne og sukkeret godt sammen i en skål.

2. Hæld den let afkølede fløde med vanilje over æggeblandingen, og hæld cremen tilbage i gryden. Varm cremen op ved svag til middel varme, indtil den begynder at tykne let. Hæld derefter cremen op i din form og stil på køl, til den er helt kold. Det tager mindst 3 timer, men lad den gerne stå natten over.

3. Drys med et generøst lag sukker, ca. 2 mm, og lad bunsenbrænderen bevæge sig over overfladen, indtil sukkeret karamelliserer og danner et sprødt sukkerlåg på overfladen af cremen. Alternativt kan du sætte cremen ind på øverste rille i en grillopvarmet ovn og sidde og holde øje med, at sukkeret smelter og bliver gyldent, hvorefter du tager crème brûlée ud med det samme. Men jeg kan kun, kun, kun anbefale dig at investere i en bunsenbrænder, hvis du har intentioner om at lave denne dessert. De kan fås for helt ned til 100 kr., og det er et rart stykke køkken-legetøj at have ved hånden.

Tip:
 Hav evt. en balje fyldt med iskoldt vand i nærheden. Skulle skaden ske, at cremen begynder at klumpe let, så tager du straks gryden af varmen og kommer den ned i baljen, mens du pisker som en gal kvinde. I så fald kan du nemlig hælde cremen igennem en si og ned i din form. Så er du sikker på at eliminere eventuelle genstridige, små klumper.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fransk mad, Dessert og Cremebrulee