SPONSORERET indhold
Smørstegt skrubbe med nye kartofler
En smørstegt skrubbe med nye kartofler er indbegrebet af god dansk sommermad, og så er det oven i købet sund og nem fastfood … velbekomme!
4 personer
Ingredienser
4 friske skrubber
2 spsk. salt
1 sammenpisket æg
rasp, salt og peber
smør til stegning
Tilbehør:
citron, dild, nye kartofler og kryddersmør
- Gør fisken klar, hvis ikke fiskehandleren har gjort det: Brug en solid køkkensaks til at klippe finnerne og "lommen" væk, og skrab evt. blod væk fra rygbenet med en lille stiv børste. Skyl fisken i koldt vand, og tør den af i et rent klæde. Nu er den klar til panering og stegning.
- Vend den rensede fisk i letpisket æggehvide og derefter i krydret rasp, og steg den på begge sider i brunet smør. Lad den dryppe af på køkkenrulle, og server med citron, dild, nye kartofler og dejligt kryddersmør som f.eks. kaperssmør – se opskrift nedenfor.
- Kryddersmør: Rør 100 g blødt smør med 3 spsk. finthakkede kapers, lidt finthakket persille og friskmalet peber.