
Foto: Ny version af den klassiske snegl med appelsin og chokoladeglasur.
Snegle med appelsin og chokoladeglasur
Prøv denne opskrift på en ny version af den klassiske snegl. Disse snegle er med appelsin og chokoladeglasur - Mums!
plate
20 personer
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
Grunddej:
25 g gær
2 dl lunken mælk
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g smør
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
150 g blødt smør
100 g brun farin
100 g sukker
2 spsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
1 sammenpisket æg til pensling
Glasur:
½ dl vand
100 g hakket mørk chokolade
3 dl flormelis
Sådan gør du:
- Udrør gæren i mælk i en skål. Kom æg, salt og sukker i.
- Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen.
- Ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Rør smør, brun farin, sukker og appelsinskal sammen. Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord (25 x 40 cm). Smør fyldet på.
- Rul dejen sammen om fyldet til en roulade. Skær pølsen i 20 skiver ca. 2 cm tykke.
- Læg skiverne i en bradepande foret med bagepapir ca. 20x30 cm med ca. 1 cm imellem hver skive. Lad sneglene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag sneglene på midterste ovnribbe ca. 20 - 25 min. ved 200 grader.
- Kog vandet op, og sluk for gryden. Smelt chokoladen heri. Rør flormelis i. Fordel glasuren over de lune eller afkølede snegle med en ske.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelsnegle, Bagning og Bageopskrifter
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: