Snegle med kokos
SPONSORERET indhold

Snegle med kokos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lun snegl med fyld af kokos smager himmelsk! Se den lækre opskrift her.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
12. jan. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
32 stk. små eller 16 stk. store

Ingredienser

Grunddej:

25 g gær
2 dl lunken mælk
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g smør
ca. 500 g hvedemel

Fyld:

100 g blødt smør
150 g sukker
80 g kokosmel
2 spsk. lys sirup

Glasur:

ca. 2 spsk. kogende vand
3 dl flormelis

Desuden:

1 æg til pensling
1½ dl kokosmel til drys

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i mælk i en skål. Kom æg, salt og sukker i.
  2. Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen.
  3. Ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
  4. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord (25 x 40 cm).
  5. Smør fyldet på. Rul dejen sammen om fyldet til en roulade. Skær pølsen i 32 skiver ca. 1 ¼ cm tykke eller 16 skiver ca. 2½ cm tykke.
  6. Læg skiverne på bagepapir. Giv dem et lille tryk. Lad sneglene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud, under bagningen.
  7. Bag sneglene ca. 15-18 min. ved 200 grader.
  8. Rør vand og flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren over de afkølede snegle med en ske. Drys med kokosmel.

Anbefalet til dig