Snurrer med ost og krydderurter
Foto: Martin Dyrløv Det perfekte tilbehør!

Snurrer med ost og krydderurter

Mange kender de skønne kanelsnurrer fyldt med kanelremonce. Her er samme princip brugt – bare med ost og krydderurter som fyld. Nyd de friskbagte ostesnurrer som tilbehør til salat, suppe eller tapas eller som en snack til te eller drinks.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time
plate 16 stk.

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 200 g durumhvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 75 g smør (blødt)
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 150 g ost (f.eks. en vellagret cheddar)
  • 3 spsk. persille (hakket)
  • krydderurter (f.eks. oregano, timian, rosmarin, hakket)

Pynt:

  • 1 æg
  • 1 spsk. blandede frø (f.eks. sesamfrø, hørfrø, nigella, blå birkes)
  • 1 spsk. krydderurter
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt de to slags mel. Ælt dejen godt igennem. Tilsæt smør, sukker og salt, og ælt dejen blank og smidig i mindst 8 min. Lad den hæve tildækket i 45 min.
  2. Riv osten. Skyl, tør og hak persille og krydderurter. Bland dem med osten.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant, ca. 30x50 cm.
  4. Drys osteblandingen på halvdelen af dejen, fold den anden halvdel over, og tryk eller rul de to lag godt sammen. Skær dejstykket i 16 strimler (ca. 2x28 cm).
  5. Sno en dejstrimmel 6-8 gange, drej spiralen som en snegl omkring to fingre, og slå en knude ned midt i til sidst. Læg den på en bageplade med bagepapir, og fortsæt med resten af dejstrimlerne. Lad snurrerne hæve tildækket i 30-45 min.
  6. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med frø, hakkede krydderurter og flagesalt.
  7. Bag dem ved 225 grader i 15-18 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Snurrer