Søde bededagsboller
SPONSORERET indhold

Søde bededagsboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Efter en gåtur store bededagsaften er det hyggeligt at spise en dejlig lun bolle, og de her er super velegnede til at riste.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
10. maj. 2022 | Opskrift | Hendes Verden
12-14 stk.

Ingredienser

2½ dl mælk
2 spsk. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
25 g gær
75 g smør
3 æg
2 tsk. salt
650 g hvedemel
1 æg til pensling

  1. Varm mælken, sukker og vaniljesukker i en gryde, til det er varmt, og sukkeret er opløst.
  2. Lad mælken blive lun, og opløs gæren i den lune væske. Smelt smørret, og tilsæt det sammen med æg. Tilsæt salt og melet lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen grundigt igennem (10 min. i hånden eller på maskine). Kom dejen i en olieret skål, og dæk den med et fugtigt klæde. Stil dejen i køleskab mindst 2 timer (gerne 4-6 timer).
  4. Slå dejen ned, og form 12-14 stk. boller. Stil dem i en bradepande rimelig tæt sammen, og lad bollerne hæve i 1 time et lunt sted, eller til de er godt hævede op.
  5. Pisk ægget sammen, og pensl bollerne med æg. Stil bollerne i en 200 gr. varm ovn i ca. 12 min. Sluk ovnen, og bag dem yderligere 5 min., eller til de er brune og virker gennembagte.

 

Anbefalet til dig