Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på søde kartofler med bønnesalsa og lime
Søde kartofler med bønnesalsa og lime

Opskrift på søde kartofler med bønnesalsa og lime

Søde kartofler med bønnesalsa og lime

En eksotisk salat med masser af smag og fylde.

clock 35 minutter
printer Print
plate 4

400 g sød kartoffel
1 spsk olivenolie
salt
sort peber

Bønnesalsa:
1 dåse brune eller røde bønner
100 g feta
1 mango
2 forårsløg
¼ bundt koriander
2 lime
2 spsk olivenolie
limebåde til servering.

Sådan laver du søde kartofler med bønnesalsa

Vask og skrub kartoflerne, skær dem i 2 cm tykkelse på langs. Læg dem på en bageplade med bagepapir og smør dem med olie. Krydder med salt og peber og bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 210 grader i 10-15 min, indtil møre og gyldne.

Bønnesalsa: Skyl de brune bønner i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær feta og mango i små tern, snit forårsløg fint og pluk korianderen. Bland det sammen med limesaft og 2 spsk olivenolie. Vend bønner deri, og smag til med salt og peber. Anret de varme kartofler med bønnesalsaen og limebåde.

TIP kan også laves med en bagt kartoffel.


Prøv også grillsalat med rød peber og perlespelt/

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarret, Kartofler, Dansk mad, Søde kartofler, Vegetarisk og Tilbehør