Solbærtærte
SPONSORERET indhold

Nem solbærtærte med mazarin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Både dej og mazarin laves nemt i en foodprocessor, og du behøver ikke at rengøre den undervejs. Tærten er bagt med sæsonens friske solbær. Gem opskriften, og prøv den med blåbær eller brombær senere på sæsonen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
20. jul. 2019 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 1 time

200 g mandler

Tærtedej:
125 g mel
75 g sukker
1 knsp. salt
75 g smør (koldt)
1 æggeblomme
2-3 spsk. vand (iskoldt)

Mazarin:
100 g sukker
75 g smør (blødt)
1 æg
1 æggehvide
1 citron (eller ½ appelsin, øko)
1 knsp. salt

Fyld:
300 g friske solbær (eller frosne)

Tilbehør: 
lidt flormelis
¼ liter rømme (mild syrnet fløde eller cremefraiche)

Sådan bager du solbærtærte

1. Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og del dem i 2 portioner á 100 gram.

Tærtedej:
2. Kør mel, sukker, salt og 1 portion mandler sammen i foodprocessoren. Tilsæt små stykker koldt smør, og kør, til det bliver en grynet masse. Tilsæt æggeblomme og vand, og kør, til dejen samler sig.

3. Form den til en rund kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i 30-45 min.

Mazarin:
4. Kør sukker og smør cremet i foodprocessoren. Tilsæt 1 portion mandler, æg og æggehvide, og kør det cremet. Tilsæt fintrevet citronskal og salt.

5. Rul tærtedejen ud, og læg den i en tærteform (22-24 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, og sæt formen i fryseren, mens ovnen varmer op til 180 grader.

6. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag bunden i 10-15 min.

7. Skyl og rib solbærrene, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Hvis du bruger frosne bær, skal de ikke tøs op.

8. Fyld mazarinmassen i den forbagte tærtebund, og drys solbærrene over.

9. Bag tærten i 45-60 min., til mazarinmassen er gennembagt.

10. Sæt tærten til afkøling på en bagerist, til den er lun eller helt afkølet. Pynt med sigtet flormelis, og servér med rømme.

Anbefalet til dig