Speltrisotto
SPONSORERET indhold

Speltrisotto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvis du laver din risotto med spelt i stedet for ris, så sparer du mange af kalorierne.

Af: Vægtkonsulenterne
10. jan. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min

Ingredienser

75 g løg
2 fed hvidløg
75 g rød peberfrugt
5 g olie til stegning
40 g rå, hele speltkerner (svarer til 75 g tilberedt)
2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk. pulver)
salt og peber
50 g friskrevet parmesanost (max 45+)
hakket persille
50 g grøn salat

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    512 Kcal
  • Fedt:
    39 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    38 %

Sådan laver du spelt-risotto:

Skær løg, hvidløg og peberfrugt i små tern. Varm en gryde op med olie, og begynd med at stege alle grøn­sagerne i et par minutter, til de lige har taget farve. Tilsæt speltkernerne.

Hæld bouillon på, og lad det simre i ca. 20 min. Hold øje med, at det ikke koger for tørt. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand. Prøv, om spelten er tilpas mør – gerne stadig med lidt bid i. Vend herefter den friskrevne parmesanost i. Server retten med hakket persille og grøn salat.

Kalorier: 512 kcal

Protein: 29 g 

Kulhydrat: 48 g

Fedt 23 g

Kostfibre: 8 g