Speltrisotto
Hvis du laver din risotto med spelt i stedet for ris, så sparer du mange af kalorierne.
Ingredienser
75 g løg
2 fed hvidløg
75 g rød peberfrugt
5 g olie til stegning
40 g rå, hele speltkerner (svarer til 75 g tilberedt)
2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk. pulver)
salt og peber
50 g friskrevet parmesanost (max 45+)
hakket persille
50 g grøn salat
Næringsindhold
-
Energi pr. person:512 Kcal
-
Fedt:39 %
-
Protein:23 %
-
Kulhydrat:38 %
Sådan laver du spelt-risotto:
Skær løg, hvidløg og peberfrugt i små tern. Varm en gryde op med olie, og begynd med at stege alle grønsagerne i et par minutter, til de lige har taget farve. Tilsæt speltkernerne.
Hæld bouillon på, og lad det simre i ca. 20 min. Hold øje med, at det ikke koger for tørt. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand. Prøv, om spelten er tilpas mør – gerne stadig med lidt bid i. Vend herefter den friskrevne parmesanost i. Server retten med hakket persille og grøn salat.
Kalorier: 512 kcal
Protein: 29 g
Kulhydrat: 48 g
Fedt 23 g
Kostfibre: 8 g
Tip:
Risottoen kan opvarmes i en mikro-ovn, hvis den skal spises dagen efter til frokost.