SPONSORERET indhold
Spicy græskarsuppe med tamari-græskarkerner, yoghurt og persille
Denne spicy og smukke græskarsuppe er perfekt som enten forret eller hovedret. Server med topping af tamari ristede græskarkerner og yoghurt.
4-6 personer
Ingredienser
Græskarsuppe:
1 hokkaidogræskar
2 gulerødder
1 bagekartoffel
1 løg
3 fed hvidløg
chili efter smag
ca. 1½ tsk frisk ingefær, fintrevet
salt
lidt citronsaft
Topping:
1 dl græskarkerner
2-3 spsk soja f.eks. tamari
1-2 æbler
½ bundt kruspersille
½ citron, revet skal heraf
lidt chili
2½ dl græsk yoghurt
Sådan gør du:
- Græskarsuppe: Skræl eller skrub hokkaido-græskarret, flæk det, grav kernerne ud, og kasser dem.
- Skræl gulerødderne og bagekartoffel, og skær den og græskarret i grove stykker.
- Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Hak chilien fint, og riv ingefæren på den fine side af et rivejern.
- Steg løg, hvidløg og gulerødder let mørt et par minutter i en stor gryde. Tilsæt græskar, kartofler, lidt ingefær og chili.
- Dæk med vand (eller bouillon), og lad det simre i 20-25 minutter, til alt er mørt. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og lidt citronsaft.
- Topping: Rist græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe. Tag den varme pande med kerner lidt væk fra varmen, og rør ristede kerner med tamari, og kom dem i en skål.
- Skær æblet i små tern, og hak persille fint. Riv skal af citronen, og hak lidt chili. Bland æble med persille, chili, citronskal og lidt salt.
- Server spicy græskarsuppe med en skefuld yoghurt, tamarigræskarkerner og æbletopping.
Tip
I det tidlige efterår behøver du ikke at skrælle hokkaido-græskarret til suppen. Skrællen er tynd og giver suppen en smuk farve, når den blendes.