Spicy græskarsuppe med tamari-græskarkerner, yoghurt og persille
Denne spicy og smukke græskarsuppe er perfekt som enten forret eller hovedret. Server med topping af tamari ristede græskarkerner og yoghurt.
4-6 personer
Græskarsuppe:
- 1 hokkaidogræskar
 - 2 gulerødder
 - 1 bagekartoffel
 - 1 løg
 - 3 fed hvidløg
 - chili efter smag
 - ca. 1½ tsk frisk ingefær, fintrevet
 - salt
 - lidt citronsaft
 - 1 dl græskarkerner
 - 2-3 spsk soja f.eks. tamari
 - 1-2 æbler
 - ½ bundt kruspersille
 - ½ citron, revet skal heraf
 - lidt chili
 - 2½ dl græsk yoghurt
 
Sådan gør du:
- Græskarsuppe: Skræl eller skrub hokkaido-græskarret, flæk det, grav kernerne ud, og kasser dem.
 - Skræl gulerødderne og bagekartoffel, og skær den og græskarret i grove stykker.
 - Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Hak chilien fint, og riv ingefæren på den fine side af et rivejern.
 - Steg løg, hvidløg og gulerødder let mørt et par minutter i en stor gryde. Tilsæt græskar, kartofler, lidt ingefær og chili.
 - Dæk med vand (eller bouillon), og lad det simre i 20-25 minutter, til alt er mørt. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og lidt citronsaft.
 - Topping: Rist græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe. Tag den varme pande med kerner lidt væk fra varmen, og rør ristede kerner med tamari, og kom dem i en skål.
 - Skær æblet i små tern, og hak persille fint. Riv skal af citronen, og hak lidt chili. Bland æble med persille, chili, citronskal og lidt salt.
 - Server spicy græskarsuppe med en skefuld yoghurt, tamarigræskarkerner og æbletopping.