Spinatsalat med bacon, svampe og æg
Foto: Betina Hastoft Sund og lækker efterårsmad.

Spinatsalat med bacon, svampe og æg

Mums! Prøv opskriften på denne lækre og mættende efterårssalat, der er et hit på middagsbordet.

printer Print
plate 4 personer

4 æg
200 g bacon
4 portobello svampe
4 skiver landbrød
2 spsk. olivenolie
1 tsk flagesalt
400 g babyspinat

Dressing:

1 spsk. grov sennep
2 spsk. mayonnaise
4 spsk. fløde

Sådan gør du:

  1. Kog æggene, til de er smilende. Pil æggene, og skær dem i kvarte.
  2. Skær bacon i mindre stykker. Steg bacon sprød på en pande. Læg bacon til side, og lad fedtet blive på panden.
  3. Skyl svampene, og skær dem i skiver. Rist svampene i baconfedtet på panden. Læg dem til side.
  4. Skær brødet i tern. Rist brødtern på panden med olivenolie og salt, til de bliver til sprøde croutoner.
  5. Skyl spinaten, og kom den på et stort fad. Fordel bacon, svampe og æg. Drys med croutonerne.
  6. Dressing: Rør sennep sammen med mayonnaise og fløde.
  7. Dryp dressingen over salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Efterårsmad, Sunde salater, Spinatsalat og Hovedret