Ingredienser
Klejner
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: ca. 45 min.
(3-4 min pr. portion)
(ca. 50 stk.)
250 g hvedemel
75 g smør
1/ 2 tsk hjortetakssalt
2 tsk st. kardemomme
100 g sukker
1 citron (fint revet skal)
2 æg (sammenpiskede)
1 spsk fløde 13%
palmin til kogning/bagning
- Smuldr mel og smør evt. i en foodprocessor. Bland hjortetakssalt, kardemomme, sukker og revet citronskal i.
- Ælt dejen sammen med æg og fløde.
- Stil dejen koldt 1 time og rul den ud 2-3 mm tyk.
- Stik dejen ud i hjerter og stjerner med kageforme, eller skær 2 cm brede og 6-8 cm lange strimler og slå knuder.
- Varm palmin i en stor gryde, så den er 1/ 3 fyldt. Bag 5-6 klejner ad gangen, til de er lysebrune på begge sider, 3-4 min.
- Tag klejnerne op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir.
- De afkølede kager opbevares i en lufttæt dåse eller beholder.
- Drys flormelis igennem en si hen over kagerne lige før servering.