GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Sprøde blomkålskager
Foto: Maria Warnke Nørregaard Sundt og lækkert!

Sprøde blomkålskager

Sprøde og sunde blomkålskager serveret med en simpel salat - Mums!

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

150 g broccoli inklusive stok
150 g blomkål
1 fed, knust hvidløg
2 spsk. reven løg
1 dl finvalsede havregryn
2 spsk. hvid hvede fuldkornsmel
1 æg
1 æggehvide
Salt og peber
Timian
1 tsk. olivenolie

Salat:

250 g cherrytomater i halve
75 g feldsalat
25 g finthakket rødløg
Evt. lidt hakkede kapers
10 g reven parmesan

Energi pr. person:
286 Kcal
Fedt:
31 %
Protein:
28 %
Kulhydrat:
41 %

Sådan gør du:

  1. Hak broccoli, blomkål og hvidløg i foodprocessoren.
  2. Kom massen i en skål, og rør den med havregryn, mel, æg samt æggehvide, salt, peber og godt med timian.
  3. Form plantefarsen til tykke, flade kager, og steg dem gyldne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
  4. Halvér tomaterne, hak rødløget fint og bland salaten sammen.
  5. Smag til med salt og peber, og servér den til de sprøde blomkålscakes.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Vegetar, Blomkål, Vegetarisk og Hovedret