Steak med kartoffel- og ærtemos
SPONSORERET indhold

Steak med kartoffel- og ærtemos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er ikke helt sæson for ærter endnu. Men de frosne er faktisk virkelig gode og giver denne ret et skønt spark af forår! Jeg bruger som regel ikke frosne grøntsager, men lige præcis frosne ærter er gode til supper, dip og mos.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
10. jun. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 kg små kartofler
1 spsk smør
3-4 spsk skyr
1 dl hakket purløg
1 dl hakket dild
salt

Steak og løg:
4 steaks
olivenolie
10 fed hvidløg
et par kviste timian
salt og peber

Ærtemos:
300 g optøede ærter
100 g kogte kikærter
2-3 spsk citronsaft
3-4 spsk skyr
salt og peber

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra dem, og mos dem groft med et piskeris (helt rustikt!). Rør smør, skyr, purløg og dild i, og smag til med salt.

Steak: Gnid bøfferne med lidt olie, og grill dem på en varm grillpande (eller steg dem i olivenolie på en varm pande), steg hvidløg og rosmarin med på panden. Steg hvidløgene, til de er møre og godt brankede på skallen.

Ærtemos: Blend ærter, kikærter, citron og skyr i en foodprocessor eller med en stavblender, og smag til med salt og peber.

Server bøfferne med stegte hvidløg, rosmarin, kartoffelmos, løg og ærtemos.

TIP! Hvis du vil have en lettere ærtemos kan du undlade kikærter. Kikærter på dåse kan bruges i dette tilfælde, hvis du ikke har kogt selv.


PRØV OGSÅ: Broccoli-salat med radiser og avocado