Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps og radiser
Foto: Betina Hastoft Skøn forårskylling med masser af grøntsager...

Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps og radiser

En sprød ovnstegt kylling er altid godt - her er kyllingen serveret med masser af forårets lækre grøntsager:

printer Print
plate 4 personer

4 kyllingebryster med skind salt og peber
1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
2 kviste frisk rosmarin

Salat:
250 g sugarsnaps
1 bundt grønne asparges
1 bundt radiser

Dressing:
1 usprøjtet citron
1 spsk. honning
2 spsk. hvidvinseddike
6 spsk. olivenolie
salt og peber

Pynt: diverse spirer

Sådan laver du stegt kylling

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Kom kyllingebryster i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
  2. Pres citronsaft over kødet, og dryp med olivenolie. Hak rosmarin og drys over. Steg kyllingebryster i ovnen i 30 min., til de er møre, og skindet er sprødt.
  3. Bræk enderne af aspargeserne. Damp dem i spilkogende vand i 3 min. Læg sugarsnaps i et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Hæld asparges og det kogende vand over dem.
  4. Afkøl under koldt vand. Skær asparges i stykker på tværs, og sugarsnaps skæres i stykker på langs. Bland de grønne sager i en skål.
  5. Skyl radiser, og skær dem i skiver på langs, og bland sammen i skålen.
  6. Rør citronsaft, honning og eddike sammen. Rør olivenolien i lidt efter lidt til en dressing. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og bland godt.
  7. Skær kylling i mindre stykker, og bland i salaten.
  8. Top med masser af blandende spirer.


    stegt-kylling-med-salat-txt.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling i karry og Hovedret