salat
SPONSORERET indhold

Stor couscous-salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En nem og frisk salat, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge − eller blot spises med groft brød til.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
14. dec. 2012 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2 dl fuldkornscouscous
2 dl kogende vand
citronsaft
2 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
salt, peber
1 udkernet, finthakket snackpeber
1 flækket, udkernet, hakket agurk
1 bakke cherry- eller dadeltomater
1 bdt snittede forårsløg
1 bdt fintskåret dild
1 lille bdt hakket persille
1 bdt fintskåret mynte
35 g ristede pinjekerner
300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Kom couscous-grynene i en skål, hæld kogende vand over og lad grynene trække, til de har opsuget al væde. Rør couscoussen løs med en gaffel, krydr med citronsaft, olivenolie, hvidløg samt salt og peber.
  2. Bland alle de hakkede og findelte grønsager i salaten sammen med krydderurterne og tjek smagen en sidste gang, inden salaten drysses med de ristede pinjekerner og serveres med fuldkornsbrød.


Energi pr. person: 520 kcal, fedt 25%, protein 14%, kulhydrat 61%