SPONSORERET indhold
Stribede chokolademoussekager
Disse stribede chokolademoussekager har en delikat smag af mandel og er perfekte, når der skal sødt på bordet.
24 stk.
Ingredienser
Bunde:
30 g hvedemel
100 g mandelmel
100 g sukker
5 æggehvider
50 g sukker
lidt smeltet smør til pensling
Chokolademousse:
200 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 55-65 %
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
4 spsk. sukker
3 dl piskefløde
Desuden:
250 g mørk chokolade
Sådan gør du:
- Kom hvedemel, mandelmel og de 100 g sukker i en skål.
- Pisk æggehviderne i en anden skål. Tilsæt de 50 g sukker lidt efter lidt til æggehviderne. Med en dejskraber vendes melblandingen med æggehviderne.
- Pensl et stykke bagepapir med smeltet smør. Fordel dejen på bagepapiret på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm.
- Bag bunden ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 8-10 min., til den er gylden og gennembagt. Afkøl bunden, og skær den i 4 ens firkanter. Tag dem forsigtigt af bagepapiret.
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
- Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen. Fordel moussen mellem de 4 kagebunde. Stil kagen tildækket i køleskabet ca. 4 timer.
- Skær i 12 firkanter. Smelt chokoladen som beskrevet i boksteksten her på siderne.
- Dyp hver kagefirkant i chokolade. Lad det stivne evt. i køleskab. Skær nu hver firkant i 2 trekanter.
Blank og sprød chokolade
Det er delikat med sprød, blank chokolade på små fine petit fours. For at undgå grå chokolade, er det en nødvendigt at temperere den. Sådan gør du:
- Hak chokoladen fint.
- Smelt ⅔ af den hakkede chokolade over vandbad eller i mikroovn.
- Rør resten af chokoladen i, til det er smeltet. Nu er chokoladen klar til overtræk.