Stribede chokolademoussekager
SPONSORERET indhold

Stribede chokolademoussekager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse stribede chokolademoussekager har en delikat smag af mandel og er perfekte, når der skal sødt på bordet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
02. sep. 2019 | Mad | Hendes Verden
24 stk.

Ingredienser

Bunde:
30 g hvedemel
100 g mandelmel
100 g sukker
5 æggehvider
50 g sukker
lidt smeltet smør til pensling

Chokolademousse:
200 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 55-65 %
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
4 spsk. sukker
3 dl piskefløde

Desuden:
250 g mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Kom hvedemel, mandelmel og de 100 g sukker i en skål.
  2. Pisk æggehviderne i en anden skål. Tilsæt de 50 g sukker lidt efter lidt til æggehviderne. Med en dejskraber vendes melblandingen med æggehviderne.
  3. Pensl et stykke bagepapir med smeltet smør. Fordel dejen på bagepapiret på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm.
  4. Bag bunden ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 8-10 min., til den er gylden og gennembagt. Afkøl bunden, og skær den i 4 ens firkanter. Tag dem forsigtigt af bagepapiret.
  5. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
  6. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen. Fordel moussen mellem de 4 kagebunde. Stil kagen tildækket i køleskabet ca. 4 timer.
  7. Skær i 12 firkanter. Smelt chokoladen som beskrevet i boksteksten her på siderne.
  8. Dyp hver kagefirkant i chokolade. Lad det stivne evt. i køleskab. Skær nu hver firkant i 2 trekanter.

Anbefalet til dig