
Sund aftensmad: Marokkanske kødboller med brune ris
Få opskriften på Healthy Skinny Bitch' sunde kødboller i tomatsovs
Ingredienser
70 g brune ris & 1 portion kødboller pr. person
Kødboller
400 g hakket oksekød 3-6 %
1 æg
2 stilke koriander
friskhakket persille
2 friske røde chilier
olivenolie til stegning
Tomatsovs
1 glas tomatsauce med krydderier
2 tsk spidskommen
1 spsk kanel
2 tsk fennikelfrø
2 tsk chiliflager
2 tsk oregano
Næringsindhold
-
Energi pr. person:553 Kcal
-
Fedt:16 %
-
Protein:39 %
-
Kulhydrat:16 %
Sådan laver du kødboller i tomatsovs
- Tænd ovnen på 200 grader. Kog risene efter anvisningen på pakken. Rør kød og æg sammen i en skål og form farsen med en ske til små kødboller.
- Varm en pande op med lidt olivenolie og steg kødbollerne på panden. De behøver ikke være helt gennemstegt, da de skal i ovnen bagefter.
- Kog tomatsovsen op med krydderierne i og lad den koge 2-3 minutter. Kom kødbollerne i sovsen og lad retten simre ved lav varme, til kødbollerne er næsten færdige.
- Kom kødbollerne i et ovnfast fad, dæk med tomatsovs og lad retten stege færdig i ovnen i 10 minutter.
- Tag retten ud af ovnen og pynt med frisk koriander, hakket persille og fintskåret chili.
Sunde kødboller vs slankende kødboller
Forskellen er, at de brune fuldkornsris erstattes med ’blomkålsris’. Derved reduceres mængden af kulhydrat, og energiindtaget bliver mindre.
LÆS OGSÅ: Slankende marokkanske kødboller med blomkålsris
Om bogen & forfatteren
Opskriften er fra bogen "HEALTHY SKINNY BITCH - Din ultimative guide til et sundt & varigt vægttab" af Sara Jin Smidt, Politikens Forlag, udkom 4. januar 2016, 270 kr.
Sara Jin Smidt er chefredaktør på FIT LIVING. Hun står bag den populære blog www.healthyskinnybitch.dk. Sara har udviklet principperne bag Healthy Skinny Bitch på baggrund af sin cand.scient i human ernæring og mere end 10 års erfaring som kostvejleder, personlig træner og holdinstruktør, hvor resultaterne blandt hendes klienter taler for sig selv.