Svinekotelet med chimichurri
Foto: Anders Schønnemann

Svinekotelet med chimichurri

Prøv denne nemme opskrift på svinekotelet med chimichurri. Tilføj gerne lidt grove grøntsager i din grønne salat, som blomkål, fennikel, bagt græskar eller andet, der batter.

printer Print
clock 20 minutter
plate 2 personer

Gulerødder:

5-6 gulerødder
2 fed hvidløg
1 tsk. olivenolie
Salt

Koteletter:

2 store koteletter
Lidt olivenolie
Salt og peber

Chimichurri:

1 håndfuld koriander
1 håndfuld bredbladet persille
1 lille håndfuld oregano
½ grøn chili
¼ dl rødvinseddike
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg
Salt

Salat:

½ blomkål
100 g blandet salat
God eddike
Olivenolie
Salt og peber

Energi pr. person:
483 Kcal
Fedt:
62 %
Protein:
23 %
Kulhydrant:
15 %

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne, og skær top og bund af. Snit hvidløget i tynde skiver. Steg gulerødderne i olivenolie på en stor, varm pande i en 10 minutters tid.
  2. Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere et par minutter, til de er møre og gyldne. Krydr med salt.
  3. Steg koteletterne i olivenolie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
  4. Hak koriander, persille, oregano og chili fint.
  5. Riv hvidløget fint. Rør eddike, olie, hvidløg, koriander, persille, oregano og chili sammen, og smag chimichurrien til med salt.
  6. Skær blomkålen i mundrette buketter.
  7. Vend den med salat, eddike, olie, salt og peber.
  8. Servér koteletterne med chimichurri, salat og stegte gulerødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Sund aftensmad, Koteletter i fad og Hovedret