Tapastallerken
Ingredienser
Jomfruhummerhaler på spyd
16 store jomfruhummerhaler eller kinarejer
1 tsk olivenolie
salt, peber.
Mynte-lime dip:
1 dl limesaft
1 lille, udkernet, finthakket rød chili
2 fed knust hvidløg
1 spsk rørsukker
1 spsk fishsauce
1 spsk majsolie
2-3 blade frisk hakket mynte
salt.
Sommerdrink à la sangria.
200 g små jordbær
1 skoleagurk eller ¼ alm. agurk
kød af en halv cantaloupe-melon
¼ vandmelon
1-2 hakkede lime
1 liter Tonicvand, Cider eller Ginger ale.
Portebellosvampe med flagesalt og hvidløg
8 portebellosvampe
1 tsk olivenolie
1-2 fed hakket hvidløg
flaget havsalt
friske timiankviste
300 g ciabattabrød.
Grønne asparges med parmaskine
8 grønne asparges
1 tsk olivenolie
8 tynde skiver parmaskinke.
Gnid aspargesene med olie og sno skinkeskiverne omkring.
Grill aspargesene over gode gløder 2-3 minutter på hver side.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:380 Kcal
-
Fedt:18 %
-
Protein:34 %
-
Kulhydrat:48 %
- Jomfruhummerhaler på spyd
Vend hummerhalerne med olie, salt og peber og fordel dem på 4 træspyd.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og brug evt. limeskallerne til at servere saucen i.
Grill hummerhalerne over gode gløder et par minutter på hver side. - Servering: Fordel hummerspyd med dip, asparges og svampe på tallerkener og servér med lunt ciabattabrød.
- Portebellosvampe med flagesalt og hvidløg
Skær svampene fri for det øverste af stilken og pensl dem med olie.
Bland hvidløg og salt, fordel blandingen i svampene sammen med lidt timian og grill svampene 2-3 minutter på hver side. - Sommerdrink à la sangria
Fyld en stor glaskande med frugt, bær og lidt perlende væske –
og servér som drink før maden.
Tip
Sæt træspyd i blød i en kande med koldt vand en time, inden de skal i brug. Så brænder de ikke under grilningen.
Sommerdrink à la sangria.
Energi pr. person: 175 kcal, fedt 3%, protein 4%, kulhydrat 93%.