
Tærte med feta og grønsager
FETAOST giver et godt modspil til grillede eller bagte gønsager
4
Ingredienser
- 120 g hvid quinoa
- 2 dl bouillon
- salt, peber
- 1 æggehvide
- 100 g fetaost
- FYLD:
- 4 løg eller rødløg
- 500 g store tomater
- 2 peberfrugter
- 1 courgette
- 1 spsk olivenolie
- friske kviste rosmarin
Sådan gør du:
- Kog quinoa i vand tilsat bouillon og lidt salt i ca. 15 minutter. Lad den afkøle og pisk den godt igennem med æggehvide. Beklæd en lav tærteform, 20 x 22 cm, med bagepapir. Tryk dejen ud i et jævnt lag over bund og sider ved hjælp af bagsiden af en ske. Bag tærten ved 200° i ca. 25 minutter, til den er gylden og sprød. Skær alle grønsager i mundrette stykker. Vend dem med olie, salt, peber og rosmarin, bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem ved 200° i ca. 20 minutter, til de er møre. Vip alle grønsager op i tærten, smuldr fetaost over og server.
- Energi pr. person: 270 kcal, fedt 25%, protein 22%, kulhydrat 53%