tærte
Foto: Maria Warnke Nørregaard tærte

Grønsagstærte

Tærte med feta og grønsager

FETAOST giver et godt modspil til grillede eller bagte gønsager

printer Print
plate 4

120 g hvid quinoa
2 dl bouillon
salt, peber
1 æggehvide
100 g fetaost
FYLD:
4 løg eller rødløg
500 g store tomater
2 peberfrugter
1 courgette
1 spsk olivenolie
friske kviste rosmarin

Sådan gør du:

Kog quinoa i vand tilsat bouillon og lidt salt i ca. 15 minutter. Lad den afkøle og pisk den godt igennem med æggehvide. Beklæd en lav tærteform, 20 x 22 cm, med bagepapir. Tryk dejen ud i et jævnt lag over bund og sider ved hjælp af bagsiden af en ske. Bag tærten ved 200° i ca. 25 minutter, til den er gylden og sprød. Skær alle grønsager i mundrette stykker. Vend dem med olie, salt, peber og rosmarin, bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem ved 200° i ca. 20 minutter, til de er møre. Vip alle grønsager op i tærten, smuldr fetaost over og server. 

Energi pr. person: 270 kcal, fedt 25%, protein 22%, kulhydrat 53%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad