GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Thai fiskedeller
Foto: Betina Hastoft

Thai fiskedeller

Det er nemt at spice dine fiskefrikadeller op med lidt thai-krydderier og lækkert tilbehør.

printer Print
plate ca. 10 stk.

Thaideller:
400 g grov fiskefars
100 g rejer
1 spsk. revet ingefær
1 stilk citrongræs
3 spsk. hakket koriander
1 tsk. sambal oelek (stærk chilipaste)
1 dl vindruekerneolie

Agurkesalat:
1 agurk
2 stilke blegselleri
1 bundt forårsløg
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. sød chilisauce
3 spsk. sesamolie

Tilbehør:
kogte ris

Sådan gør du

  1. Kom fiskefarsen i en skål. Hak rejerne groft, og kom dem i fiskefarsen.
  2. Skræl og riv ingefær. Skræl og hak citrongræs fint. Nip korianderbladene fra stilkene, og snit dem fint.
  3. Rør revet ingefær, citrongræs, hakket koriander og sambal oelek i farsen. Rør det hele sammen til en grov fars.
  4. Form farsen til flade fiskefrikadeller.
  5. Opvarm olie på en sliplet pande. Steg dellerne i 4-5 min. på hver side.
  6. Skyl agurken, og skær den over på langs. Fjern kernerne med en ske. Skær agurken i skiver. Skyl og skræl blegselleri. Skær sellerien i tynde skiver. Snit forårsløg i skiver.
  7. Rør risvinseddike, chilisauce og sesamolie sammen.
  8. Bland grøntsagerne sammen i en salatskål. Vend salaten rundt med dressingen. Server kogte ris og agurkesalat til fiskedellerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fiskefrikadeller, Fisk, Thai-mad og Hovedret