
Thai fiskedeller
Det er nemt at spice dine fiskefrikadeller op med lidt thai-krydderier og lækkert tilbehør.
plate
ca. 10 stk.
Af Marie Melchior
Ingredienser
Thaideller:
400 g grov fiskefars
100 g rejer
1 spsk. revet ingefær
1 stilk citrongræs
3 spsk. hakket koriander
1 tsk. sambal oelek (stærk chilipaste)
1 dl vindruekerneolie
Agurkesalat:
1 agurk
2 stilke blegselleri
1 bundt forårsløg
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. sød chilisauce
3 spsk. sesamolie
Tilbehør:
kogte ris
Sådan gør du
- Kom fiskefarsen i en skål. Hak rejerne groft, og kom dem i fiskefarsen.
- Skræl og riv ingefær. Skræl og hak citrongræs fint. Nip korianderbladene fra stilkene, og snit dem fint.
- Rør revet ingefær, citrongræs, hakket koriander og sambal oelek i farsen. Rør det hele sammen til en grov fars.
- Form farsen til flade fiskefrikadeller.
- Opvarm olie på en sliplet pande. Steg dellerne i 4-5 min. på hver side.
- Skyl agurken, og skær den over på langs. Fjern kernerne med en ske. Skær agurken i skiver. Skyl og skræl blegselleri. Skær sellerien i tynde skiver. Snit forårsløg i skiver.
- Rør risvinseddike, chilisauce og sesamolie sammen.
- Bland grøntsagerne sammen i en salatskål. Vend salaten rundt med dressingen. Server kogte ris og agurkesalat til fiskedellerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fiskefrikadeller, Fisk, Thai-mad og Hovedret
Få vores NYHEDSBREV: