Ingredienser
Tomatsalat med mozzarella og basilikum
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
800 g bøftomater eller blommetomater på stilk (skiver)
1 tsk sukker
1-2 stk. frisk mozzarella (italiensk ost, forhandles i saltlage i en plastpose)
1 lille rødløg eller salatløg (ringe)
3 spsk olivenolie
1 /2 dl balsamico eller anden vineddike
1 /2 tsk groft salt
evt. 2 spsk sorte oliven
2 håndfulde frisk basilikum (blade)
Tilbehør: italiensk brød eller flute
Sådan laver du tomatsalat med mozzarella og basilikum
1. Læg tomatskiverne på et fad eller fordel dem på fire tallerkener. Drys med sukker.
2. Hæld lagen fra mozzarellaen væk og skær osten i skiver.
3. Læg dem og løgringene oven på tomatskiverne.
4. Bland olie med eddike og krydr med salt. Hæld dressingen over salaten lige før servering.
5. Drys evt. med oliven og basilikum