Tomatsuppe med ostebrød
SPONSORERET indhold

Tomatsuppe med ostebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når vinden rusker i træerne, og regnen slår mod ruden, så er der intet som suppe, der kan gøre en varm og glad helt ud i tåspidserne.

Af: Susanne Engelstofte Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
19. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Kyllingefond:
1 kylling el. høne (1200 g)
1 stor kvist salvie
3 porretoppe
2-3 gulerødder
2 selleristængler med blade
½ spsk. salt
Tomatsuppe:
1 løg
2 selleristængler
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 kvist rosmarin (el. 1 tsk. tørret)
200 g cherrytomater
6 dl hønsekødssuppe
140 g tomatpure
½ tsk. stærk paprika
2 spsk. finthakket frisk rosmarin
salt og peber
Ostebrød:
4 skiver groft franskbrød
50 g revet mild ost

  1. Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med vand. Bring gryden i kog, og skum overfladen af for urenheder. Tilsæt salvie, porretoppe, gulerødder, selleri og salt, og lad det koge under låg i ca. 35 min.
  2. Tag kyllingen op, og hæld fonden gennem en sigte ned i en gryde, og kog fonden ind til det halve.
  3. Skær løg og selleri i små tern, og hak hvidløget fint. Varm olien i bunden af en gryde, og steg løg og selleri et par min. Tilsæt hvidløg, og steg lidt. Kom rosmarinkvisten og tomater skåret i små stykker i, og steg dem med et par min. Hæld suppen på, og bring det hele i kog. Tilsæt tomatpure og paprika, og lad det koge 5 min.
  4. Tilsæt den finthakkede rosmarin, og smag suppen til med paprika, salt og peber.
  5. Drys brødene med ost, og bag dem i ca. 7 min. ved 180 gr. Server den varme suppe med ostebrød.
  6. Køb evt. en færdig hønsekødssuppe på frost, eller brug bouillon i stedet for selv at lave suppen.