
SPONSORERET indhold
Skøn tomattærte med mini mozzarella og basilikum
Nem tomattærte med masser af friske tomater, mozzarella og basilikum. Du bager tærtebunden først og putter først fyldet i bagefter.
Tomattærte til 4 personer |
Total: 45 min
Ingredienser
Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
1 dl sesamfrø
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Fyld:
2 dl mascarpone eller cremefraiche 38 %
¾ tsk. salt
peber
Desuden:
300 g cherrytomater, gerne i flere farver
150 g friske mini mozzarellaer
frisk basilikum
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
Sådan laver du nem tomattærte
- Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
- Beklæd en smurt tærteform med dejen ca. 26 cm i diameter. Bag bunden ca. 20 min. ved 180 gr., til den er gylden og gennembagt. Afkøl tærtebunden.
- Krydr mascarponen med salt og peber. Smør mascarponen ud i tærtebunden.
- Fyld tærten med halve friske tomater og mini mozzarellaer. Drys basilikum over.
- Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.