Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Nem tomattærte med mozzarella
Foto: Betina Hastoft Nemt og lækkert - og super indbydende at se på: En lækker tomattærte med masser af mozzarella & basilikum.

Nem tomattærte med mozzarella

Skøn tomattærte med mini mozzarella og basilikum

Nem tomattærte med masser af friske tomater, mozzarella og basilikum. Du bager tærtebunden først og putter først fyldet i bagefter.

45 minutter
Print
Tomattærte til 4 personer

Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
1 dl sesamfrø
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand

Fyld:
2 dl mascarpone eller cremefraiche 38 %
¾ tsk. salt
peber

Desuden:
300 g cherrytomater, gerne i flere farver
150 g friske mini mozzarellaer
frisk basilikum
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Sådan laver du nem tomattærte

1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.

2. Beklæd en smurt tærteform med dejen ca. 26 cm i diameter. Bag bunden ca. 20 min. ved 180 gr., til den er gylden og gennembagt. Afkøl tærtebunden.

3. Krydr mascarponen med salt og peber. Smør mascarponen ud i tærtebunden. Fyld tærten med halve friske tomater og mini mozzarellaer. Drys basilikum over. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Nem aftensmad og Vegetarisk