
Tortillaer med steak, guacamole, majs og rød peber/tomatsalsa
Perfekt mad til mange, hvis man vil have et minimum af opvask. Lav evt. både salsa og guacamole i forvejen, husk blot at dryppe sidstnævnte med lidt lime- eller citronsaft, så du undgår, at den bliver brun på overfladen.
Ingredienser
1 lille flank- eller flapsteak på ca. 600 g
1 spsk olivenolie + salt og peber
Guacamole:
2 avocadoer, gerne Hass
1 lime
1 fed hvidløg, finthakket
1 bundt forårsløg
salt og peber
Salsa:
3 mellemstore blommetomater eller anden smagfuld tomat
1 rød peber
1 grøn peber
1 bundt koriander, grofthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 frisk chili, finthakket
1 lime, saften herfra
Tortillaer og majs:
2 friske majskolber, alternativt 1 dåse majs af god kvalitet
4 fuldkornstortillaer
2 hoveder hjertesalat
Tilbehør:
cremefraiche
ekstra koriander
Sådan laver du tortillas med steak, guacamole, majs og rød peber/tomatsalsa
Gnid kødet med olie, og grill det på en varm grillpande i ca. 7-8 minutter på hver side. Tag kødet af panden, drys med havsalt, og lad det hvile, mens resten tilberedes.
Mos avocadoerne med lime, hvidløg og hakkede forårsløg til en grov guacamole, og smag til med salt og peber.
Fjern kerner og frugtkød fra tomaterne, og skær både dem og pebrene ud i små tern. Vend med koriander, hvidløg, chili og limesaft, og smag til med havsalt.
Kog majskolberne og skær majskernerne fra. Lun tortillaerne, og skær kødet ud i tynde strimler. Rul tortillaerne med først et salatblad, et par kødskiver, salsa, guacamole og majskorn. Servér med kold cremefraiche og ekstra koriander til at drysse på.