Varmrøget laks og agurke/fennikelsalat
SPONSORERET indhold

Varmrøget laks og agurke/fennikelsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
25. maj. 2015 | Mad | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Køletid: min. 30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
500 g varmrøget laks
1 stor fennikel
1 agurk
1 rødløg
1 usprøjtet citron
3 spsk olivenolie
1 bdt dild
salt og peber

  1. Halver fennikelknolden og skær stokken ud. Skær den i papirtynde skiver – brug gerne et rivejern. Læg dem i køleskabet i en skål med iskoldt vand i mindst 30 min. (gerne længere) – til de krøller og er sprøde.
  2. Vask agurken og halver den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver på skrå.
  3. Pil rødløget, halver det og skær det i papirtynde skiver.
  4. Vend de afdryppede fennikelflager sammen med agurk og rødløg.
  5. Pisk fintrevet citronskal sammen med 2-3 spsk citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber og vend det i salaten sammen med fintsnittet dild.
  6. Befri laksen for skind og ben og del den i store flager. Anret den på et fad med salaten – eller i portionsskåle.