Rosinbrød med koriander

Rosinbrød med koriander

Stødt koriander er et godtbrødkrydderi. Smagen er lidtcitrusagtig, og den står fint tilrosiner.

2 stk.

Ingredienser

  • 2½ dl cremefraiche 18 % (gem lidt til pensling)
  • 1 stort æg
  • 25 g gær
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 3 spsk. sukker
  • ca. 450 g mel
  • 150 g rosiner

  1. Pisk cremefraiche, æg,smuldret gær, salt, koriander,sukker og halvdelen af meletsammen. Tilsæt gradvis meremel, og ælt dejen blød ogsmidig. Lad den hæve i ca. 45min. et lunt og tildækket sted.
  2. Klap den ud i to firkanter, ogdæk dejen til med rosiner. Trilden sammen, luk for enderne,og lad brødet efterhæve ca. 20min.
  3. Pensl med cremefraiche, ridspå langs, og bag brødet ved200 gr. i ca. 25 min.