Sund salat

Salat af bagte rødder med dukkah, rucola og feta

Salat med skønne rødder og knolde, som her får ekstra smag af sesamolie og den arabiske krydderblanding dukkah.

4

Ingredienser

  • 1,5 kg gule- og persillerod, rødbede, selleri og jordskok samt evt. løg
  • 2 spsk sesamolie
  • salt, peber
  • 3-4 spsk dukkah
  • ½ bakke rucola
  • 100 g smuldret gedefeta
  • 200 g fuldkornsbrød
  • DUKKAH:
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 2 spsk korianderfrø
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk sort peber

Sådan gør du:

  1. Rens og skær alle rodfrugter og løg i lidt store stykker. Vend rodfrugterne med sesamolie, salt og peber. Bred dem på en plade med bagepapir og bag dem møre i ovnen ved 175° varmluft eller 200° alm. ovn. Vend i dem undervejs. Tag rodfrugter ud og lad dem afkøle en smule, før de vendes med dukkah, rucola samt smuldret gedefeta og serveres med fuldkornsbrød.
  2. Dukkah: Varm en lille pande og rist hasselnøddekernerne, til de er mørke, og skallen løsner sig. Gnid skallen af nøddekernerne. Rist sesam- og korianderfrø samt spidskommen under omrøring, tilsæt salt, peber og blend krydderblandingen med hasselnøddekernerne. Lad blandingen afkøle og kom den på tætsluttende glas. 
  3. Energi pr. person: 430 kcal, fedt 29%, protein 13%, kulhydrat 58%