Spaghetti med hjemmelavet tomatsauce

Spaghetti & sugo

Helt enkel og lækker grønsagssauce.

4

Ingredienser

  • 1 kg velmodne tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 hakkede løg
  • 4-6 fed hakkede hvidløg
  • lidt frisk oregano eller rosmarin
  • 1 grofthakket aubergine
  • tyndskåret skal af ½ øko-citron
  • salt, groftkværnet peber
  • 1 knsp sukker
  • 1 dåse afdryppede artiskokhjerter
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 25 g reven parmesan

Sådan gør du:

  1. Skold, flå og skær tomaterne i mindre stykker. Varm olien en stor gryde og sauter løg, hvidløg og oregano heri, uden løgene tager farve. Kom tomater, aubergine og citronskal i gryden sammen med salt, peber og sukker og kog tomaterne ved jævn varme under omrøring i ca. ½ times tid, til sugoen har en passende konsistens. Del artiskokhjerterne, kom dem i gryden og lad det hele snurre et par minutter. Smag til med yderligere krydderier. Kog, afdryp og vend spaghettien med sugoen og server med lidt friske krydderurter og reven parmesan.
  2. Energi pr. person: 430 kcal, fedt 16%, protein 15%, kulhydrat 69%