Påskeæg chokolade
Foto: Bulls

Påskeæg chokolade

Chokoladepåskeæg: Den store påskeægstest

Så er det snart påske ogtid til påskeæg. Og gerne de rigtig gode. Men i junglen af chokoladepåskeæg kan det være svært at finde de bedste. Fortvivl ej. Vi har gjort forarbejdet. og her er voresvurdering.

Sv. Michelsen Chokolade
Find forhandlere på Svmichelsen.dk.
Pris: 19 kr. pr. æg (35 gram)

Testpanelets vurdering:

Det minder om hjemmelavet konfekt - på den gode måde. Der er noget "voksenæg" over dem. De har en frisk smag. Der er intet revolutionerende over æggene, men det gør heller ikke noget. Til gengæld bliver nougatsmagen i nougat-æggene lidt for markant. Mængden af marcipan er voldsom og så er smagen også meget sød, hvilket resulterer i færre spiste æg. Om det er en god eller dårlig ting, må være op til den enkelte æggespiser at vurdere.
Resultat: 4 ud af 6 æg

Frellsen
Find forhandlere på Frellsen.dk
Pris: 140 kr. for en chokoladepåskeskal af mørk chokolade med 225 gram påskeæg og dessertchokolade i / 240 kr. for en chokoladepåskeskal af mørk chokolade med 440 gram påskeæg og dessertchokolade i.


Testpanelets vurdering:

Det er nogle dejlige æg med en god konsistens. Det er meget traditionelle æg og den perfekte påskegave til mormor. Det er god marcipan og kombineret med den mørke chokolade, fungerer det rigtig godt. I og med at de er meget traditionelle udebliver overraskelsen også. Enkelte fra panelet mente, at smagen var lidt parfumeret og marcipanmængden var for meget. Men gode æg, som placerer sig over middel.
Resultat: 4 ud af 6 æg

By PR Chocolate
Find forhandlere på Prchokolade.dk
Pris: 150 kr. for 144 gram påskeæg


Testpanelets vurdering:

Hvis man ønsker nytænkning indenfor marcipanæg, så skal man styre uden om æggene fra "By PR Chocolate". MEN: Æggene smager som et marcipanæg skal smage. De har en god marcipansmag og marcipanens struktur er rigtig god. Hverken grynet eller for tørt. Det er et rigtig godt påskeæg og egner sig især godt til 40+ segmentet. Det er meget traditonelle æg, så hvis man er til den slags, så er "by PR Chokolade" et rigtig godt valg.
Resultat: 5 ud af 6 æg

Carletti
Find forhandlere på Carletti.com
Pris: 17,95 kr. for 100 gram påskeæg m. chokoladelinser.


Testpanelets vurdering:

Carletti skal have point for kreativiteten - De har lavet chokoladeæg med farvede chokoladelinser indeni. Det er nogle meget søde æg og henvender sig klart bedst til børn og barnlige sjæle. De vil helt sikkert være til stor glæde for børn med den fine indpakning og de faverige chokoladeknapper. Men selvom testpanelet havde in mente, at det var børnepåskeæg, så var æggene stadigvæk alt for søde og smagte kunstigt.
Resultat: 3 ud af 6 æg

Woodshade Organics
Find forhandlere på Woodshade.dk
Pris: 20 kr. pr. æg (33 gram)


Testpanelets vurdering:

Panelet var glade for orangeægget og cognacægget fra Woodshade Organics. Den friske smag fra organgeægget harmonerede godt med nougatsmagen, og cognacægget havde tilpas smag af sprut uden at blive ulækkert. Tilgengæld faldt de resterende økologiske påskeæg kke i god jord hos vores anmeldere. De var for tunge i smagen og en fra panelet mente, at smagen var "jordslået". Derudover var konsistensen for voldsom og lakridsvarianten smagte af farin.  
Resultat: 3 ud af 6 æg


LAV HJEMMELAVEDE PÅSKEÆG. FÅ OPSKRIFTEN HER: Hjemmelavede påskeæg

LÆS OGSÅ PÅ HENDESVERDEN.DK: Lækkert hjemmebag til påsken

Aalborg chokolade
Find forhandlere på Aalborgchokoladen.dk
Pris: 17 kr. pr æg (40-50 gram)

Testpanelets vurdering:

Aalborg Chokolade laver gode påskeæg. De laver æg, der smager som de skal. Varianten med lakrids smager af lakrids, imens passion/mango-udgaven smager af passion og mango. Testpanelet var ikke i tvivl om, at det er gode påskeæg. Marcipan har en dejlig smag af mandler, dog var konsistensen lidt grynet, og nougatægget var lidt for sødt. Trods disse små skønhedsfejl laver de gode påskeæg i dobbelt A.
Resultat: 5 ud af 6 æg

Simply Chocolate
Find forhandlere på Simplychocolate.dk
99 kr. for en æske med 175 gram chokolade/ navn: "YES.NO.YES.NO.YES"  

Testpanelets vurdering:

Æggene fra Simply Chocolate har en perfekt størrelse. De er i haps-størrelsen, og det er et dejligt indspark i forhold til mange andre chokoladepåskeæg, der bliver udklækket i str. large. Æggene har en svag smag af lakrids, som passede halvdelen af panelet godt, mens den anden halvdel efterlyste mere lakridssmag. Marcipanen havde en god smag og en perfekt struktur. God chokolade.
Resultat: 5 ud af 6 æg

Kardinal Chokolade
Find forhandlere på Kardinalchokolade.dk
15 kr. pr. æg, 36 kr. for 3 æg, 125 kr. for 12 æg.


Testpanelets vurdering:

Det er nogle flotte æg, og de smager friskt, chokoladen eller marcipanen er ikke tør. Panelet var mest til de æg, der var dækket med mørk chokolade. Det opvejer det søde og giver et godt modspil. Nougatægget smagte af ren nougat og var iikke for sødt. Kardinal Chokolade prøver lidt forskellige retninger med deres påskeæg og i langt de fleste tilfælde lykkedes det rigtig godt. Dog var der én variant med lakrids og chili, som delte vandene. Halvdelen af testpanelet var vilde med det, mens den anden halvdel følte, "at deres tunge blev voldtaget".
Resultat: 5 ud af 6 æg

Anthon Berg
Find forhandlere på Anthonberg.dk
Varierende priser.

Testpanelets vurdering:

Anthon Berg laver fine marcipanpåskeæg. Ikke fantastiske æg, men de er helt i orden.Hvis Anthon Berg-æggene var en fyr fra folkeskolen, så var han den søde, men samtidige lidt kedelige dreng, som du kun kyssede med, fordi Anders fra klassen over dig hoppede på Flotte-Ida fra parallelklassen. Til gengæld har Anthon Berg oppet sig og leverer i år et wildcard i form af de klassiske Fugleæg med et strejf af lakrids. Den nye dreng i klassen var et hit hos panelet og fortjener derfor at blive fremhævet. 
Resultat: 4 ud af 6 æg

 

LÆS OGSÅ PÅ VAEGTKONSULENTERNE.DK: Sund slik til god påskepris 


MANGLER DU INSPIRATION NÅR DU SKAL PYNTE PÅSKEBORDET? SE HER: Klip selv nem pynt til påskebordet

Se, hvad vi ellers skriver om: Påske og Påskeæg