Ølfestival 2019
Foto: Aarhus Beer Festival Stemningen blandt ølnysgerrige gæster i Aarhus.

Ølfestivaler 2019: Her er de bedste i hele landet

Sjove og spændende festivaler, som sætter fokus på øl, popper op overalt i landet. Vi har her lavet et overblik over nogle af de mest interessante, der løber af stablen i løbet af 2019.

De danske ølfestivaler fokuserer på alt fra nye øltendenser og klassisk klosterbryg til specialøl og folkefest med tyrolertøj på. Find ud af, hvordan du vil forkæle dine smagsløg med listen her - de er rangeret efter dato.

LÆS OGSÅ: Madfestivaler: De bedste i Danmark

APRIL:

ODENSE BEER FESTIVAL 2019 (5).jpg

Odense Beer Festival 2019 – nyd specialøl i det fynske

I den fynske "hovedstad" indtager de faktisk også andet end den lokale bryg 'Odense Pilsner' fra Albani. For anden gang åbnes dørene således til Odense Beer Festival, hvor du kan smage nye, spændende øl, og samtidig blive klogere på tendenser inden for det store ølunivers.

Den kendte ølentusiast Carsten Berthelsen - der også er foredragsholder, forfatter og kendt fra tv for sin øl-julekalender med Natholdets Anders Breinholt - kommer og holder en tale, hvor han deler ud af sin kærlighed til populærkultur og øl. Du kan desuden købe lækker mad fra forskellige streetfood-boder og møde Danske Ølentusiaster og Ølentusiaster i Odense, som har en info-stand på festivalen.

Blandt de inviterede bryggerier er: Mikkeller Bar & Bottle Shop Odense, To Øl, Flying Couch Brewing, Munkebo Brewery, Svendborgsund Bryghus, Viborg Bryghus, Det Lille Bryggeri, Ugly Duck Brewing Co., Indslev Bryggeri, African Beer, Midtfyns Bryghus, Ninkasira med flere.

Hvornår: 6. april 2019 fra kl. 12-20
Hvor: Marienlystcentret Odense Centrum

Læs mere her

MAJ:

Esrum Kloster ølfestival.jpg

Esrum Ølfestival – munkenes stolte bryggetradition

Vil du gerne blive klogere på øllets historie og samtidig befinde dig i unikke omgivelser? På Nordsjælland i byen Græsted ligger Esrum Kloster & Møllegård, som er et gammelt kloster med stolte traditioner. En af de nyere er, når de i maj afholder Esrum Ølfestival, hvor de hylder kloster-øl fra hele verden.

Som publikum kan du i de historiske rammer overvære forskellige ”talks”, hvor ølentusiaster og drikkekulturshistorikere fortæller om alt fra middelalderbryg, spontangær, vildgær og smagstilsætninger. Der vil være både en ølbutik, en ølcafé og udendørs foodtrucks, ligesom du kan møde brygmestrer fra danske nano- og mikrobryggerier. I Klosterøl-afdelingen deler fagkyndige ud af smagsprøver fra hele verden, fx på belgiske trappistøl og polsk munkebryg. Og er du til "prisoverrækkelser", så slutter de det hele af med lørdag eftermiddag at kåre Årets Klosterøl. 

Hvornår: 3. maj og 4. maj 2019
Hvor:Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11-12, Esrum, 3230 Græsted

Læs mere her

PAF ølfestival.jpg

Pale Ale Festival – fire dage med PAF i Odense

Her er der både fokus på ølnørderi, folkefest og ikke mindst de bedste pale ale-øl, når den (i hvert fald for odenseanere) kendte bodega Christian Firtal i Vintapperstræde afholder deres årlige Pale Ale festival forkortet: PAF 2019.

Sammen med foråret fejres humle over fire dage, når der i løbet af festivalen bliver mulighed for at smage over 100 forskellige øl, serveret både fra stedets bar og et til lejligheden opsat telt. Der vil også være mulighed for at købe mad og lytte til god musik.

Hvornår: 9. maj til 12. maj 2019
Hvor: Christian Firtal i Vintapperstræde 31, 5000 Odense

Læs mere her

Mikkeller ølfestival 2019.jpg

Mikkeller Beer Celebration Copenhagen – "luksus"-fest for øllet

For ottende gang, siden en mere ydmyg begyndelse i 2012, afholder folkene bag det københavnske ølbryggeri Mikkeller ølfestival. Oprindeligt hed festivalen Copenhagen Beer Celebration, hvor du kunne smage 180 øl fra 23 forskellige bryggerier, men siden har den skiftet navn til Mikkeller Beer Celebration Copenhagen – og i år har Mikkeller invitereret over 100 bryggeri-venner fra USA og resten af verden med til festivalen, hvor du kan smage op mod 800 forskellige slags øl.

Har du lyst til at prøve andet end øl, er der også mulighed for at smage på vin, cider, mjød, cocktails og kaffe, samt spise i forskellige madboder.  

Hvornår: 10. maj og 11. maj 2019
Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København

Læs mere her

Ølfestival 2019.jpg

Ølfestival 2019 – Danske Ølentusiasters 25. festival 

Her er der i den grad tale om en "klassisker" inden for danske ølfestivaler. Foreningen Danske Ølentusiaster står bag Ølfestival 2019 i Købehavn, hvor de over tre dage sætter fokus på gode, danske og udenlandske øl. Og det er denne gang hele 25. gang, at foreningen afholder en festival, hvor du kan nyde nye, innovative øl, høre om øllets forunderlige verden og få en anderledes øloplevelse.

Folkene bag årets Ølfestival forventer op mod 1.500 forskellige øl fra cirka 200 bryggerier og importører fra Danmark og udlandet.

Hvornår: 23. maj til 25. maj 2019
Hvor: Lokomotivværkstedet, København SV

Læs mere her

AUGUST:

Aarhus beer festival 2017.jpgStemningen blandt ølnysgerrige gæster i Aarhus tilbage i 2017. (Foto: Aarhus Beer Festival)

Aarhus Beer Festival 2019 – populær international ølfestival

Tilbage i 2017 blev der afholdt Aarhus Øl-Marked for første gang, hvor der dukkede over 1.800 besøgende op fra hele landet, men også lande som Tyskland, Sverige, England, Norge og Frankrig. Sidste år kunne folkene bag arrangemenet så melde om 2.200 besøgende til festivalen, som i mellemtiden har skiftet navn til Aarhus Beer Festival.

Og igen i år forventes der kø og glade gæster, når dørene sidst i august slås op i Turbinehallen, hvor du kan smage danske og udenlandske øl og blive klogere på øltapningens univers. Når sulten skal stilles, er der på madfronten muligheder, som ChiliConCarneMafia, Burger Kollektivet og Thai Food Family.

Blandt de inviterede bryggerier er: Mikkeller Bar Aarhus (DK), Humleland (DK), RÅÅ Bryggeri (SE), Founders Brewing Co. (US), Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri (NO), Brouwerij de Moersleutel (NL), Borg Brugghús (ISL), Rewort Brewery (RU), O'Hara's Irish Craft Beers (IR) med mere.

Hvornår: 31. august 2019 fra kl. 12-20
Hvor: Kalkværksvej 12, 8000 Aarhus C

Læs mere her

SEPTEMBER:

Københavns Oktoberfest - med ægte tyrolerstemning

Det kan måske lyde lidt underligt allerede i september, men det er altså den måned, hvor du over to weekender kan komme til noget så festligt som til Oktoberfest i København – og ja, det er med alt hvad dertil hører af folkefest ved langborde, mænd i lederhosen og barmfagre øljomfruer, som serverer øl i 1 liters-krus.

Der er fri entré alle dage, og øl og mad købes i teltet. Stedet er Femøren på Amager Strand, og musikken til dit ølindtag er naturligvis ægte tyrolermusik. Så er der vist kun tilbage at løfte glasset og sige ”prost!”

Psst: Skulle I efter Danmarks største Oktoberfest i København få lyst til at prøve kræfter med den ”ægte vare”, så læs med her hos vores venner på Euroman: Din personlige guide til Oktoberfest

Hvornår: 19.-21. september og 28.-29. september 2019
- torsdage fra kl. 17 til 23, fredage fra kl. 17 til 24 og lørdage fra kl. 14 til 24
Hvor: Femøren Amager strand

Læs mere her

OKTOBER:

NORDIC BREW FESTIVAL 2019.jpg

Nordic Brew Festival – stor ølfestival i Frederikshavn

Tag til Nordjylland den sidste weekend i oktober og være med til at opleve den store Nordic Brew Festival, der i år afholdes for sjette gang. Her er fokus på at introducere øl i alle afskygninger og muligheden for at tale om øl i en uformel atmosfære med masser af passionerede mennesker fra Danmark, Norge og Sverige.

Festivalen afholdes i Arena Nord, og her er rig mulighed for hygge med vennerne i tilbagelænede omgivelser med god musik, lækker mad og stribevis af smagsprøver på gode øl.

Hvornår: 25. oktober og 26. oktober 2019
Hvor: Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9, Frederikshavn

Læs mere her.   

Se, hvad vi ellers skriver om: Festival og Alkohol