hjemmelavet bubble tea

Foto: Getty Her får du meget mere viden om den hippe sommerdrik + en super god opskrift på hjemmelavet Bubble Tea.

hjemmelavet bubble tea

Elsker du også Bubble Tea? Så se her, hvordan du laver den selv

Er du vild med iste, så skulle du prøve den populære Bubble Tea. Den læskende te-drik med sirup og spiselige perler, der oprindeligt stammer fra Taiwan, er blevet en global trend. Her får du meget mere viden, om den hippe sommerdrik og en god opskrift på hjemmelavet Bubble Tea.

Sommer er lig med forfriskende og læskende iste, men hvorfor ikke i stedet prøve Bubble Tea til at slukke tørsten med. Denne særlige iste-variant med små, vingummiagtige perler eller kugler har bl.a. via TIK TOK og instagram taget verden med storm og rundt omkring i de store byer fra Berlin og London til New York skyder Bubble Tea shops op. Ideen med at servere Bubble Tea stammer oprindeligt fra Taiwan, hvor den blev udviklet tilbage i 80’erne, og alene i Taiwan bliver der i dag solgt over 200 millioner Bubble Teas om året.

Hvad er Bubble Tea?

Bubble Tea eller Boba Tea, som læskedrikken også kaldes, minder mest af alt om en iste eller milkshake og består af ganske få ingredienser. En klassisk Bubble Tea består ofte af mørke, seje tapiokaperler sødet med sirup, som serveres i bunden af en højt glas og overhældes med iskold te og også gerne en sjat mælk. Bubble Tea drikkes med et ekstra tykt sugerør, så du nemt kan suge perlerne op sammen med drikken og lade dem poppe i munden.

Hvad skal der i en Bubble Tea?

Der findes rigtigt mange måder at lave Bubble Tea på, og der er næsten ubegrænsede muligheder for at variere smagen af din Bubble Tea. Som udgangspunkt er der tale om en varm eller kold drink med te som base, hvor selve teen udgør 20 procent, mens resten af drikken består af frugtkoncentrat eller mælk. Opskrifterne kan variere i det uendelige, men de fleste indeholder grøn, Oolong eller sort kold te og frugt sirup. Derudover kan du vælge at tilsætte mælk. Du kan enten bruge almindelig mælk eller plantemælk, fx mandel- eller kokosmælk - og eventuelt frugtjuice. Ved at bruge sødmælk opnår du en mere cremet og let konsistens.

Hjemmelavet Bubble Tea opskrift
Skøn hjemmelavet Bubble Tea - det er slet ikke så svært at lave, som du tror...

Sådan laver du Bubble Tea:

En nem opskrift på hjemmelavet Bubble Tea kunne bestå af:

 • 8 teposer med sort te
 • 1,5 liter kogt vand
 • 4 spsk. sukker – gerne brun farin eller rørsukker, hvis du har
 • 250 g tapioca perler eller boba kugler
 • Mælk efter smag og behag. Du kan også vælge at bruge plantemælk, men det giver et mere ’vandet’ resultat.
 • Sirup efter eget valg, hvis du vil have en særlig smag til din Bubble Tea

Sådan laver du hjemmelavet Bubble Tea:

 1. Start med at lave teen og rør sukkeret i den varme te
 2. Lad teen køle af
 3. Gør tapioka perlerne eller boba kuglerne klar – følg instrukserne på posen/pakken nøje, så du får den helt rette konsistens på boblerne i den Bubble Tea.
 4. Som udgangspunkt skal de koges i vand og derefter overhældes med koldt vand for ikke at klistre sammen.
 5. Når teen er kølet af og ’boblerne’ til din Bubble Tea er klar, skal du mixe dem sammen med mælk.

At lave Bubble Tea minder lidt om at mikse en cocktail. Sådan gør du trin for trin:

 1. Først blander du mælk, evt. sirup og te godt og ryster godt og grundigt med isterninger.
 2. Herefter tilsætter du de små tapioca perler eller farverige boba kugler nederst i glasset og hælder te-blandingen over.
 3. Som et alternativt til tapioca perler eller boba kugler kan du eventuelt tilsætte små jelly-stykker.
 4. Du kan også vælge at tilsætte mælken til allersidst, så din Bubble Tea får det flotte marmorerede look.

Hvad er ”boblerne” i Bubble Tea lavet af?

 • Det er de små ”bobler” eller kugler, der gør Bubble Tea til noget helt særligt og adskiller den fra almindelig iste. Tabioka perler og boba kugler har en sødlig smag, der blander sig med teen og giver den en helt særlig konsistens.
 • De små perler kan indeholde alle mulige smage- det kan fx være frugt, kokos og sågar kaffe. Både Tapioka perler og boba kugler er gode til at lave Bubble Tea med, men det der adskiller dem fra hinanden er måden, de er lavet på, og deres konsistens. Boba kugler er en mere moderne fortolkning af Tapioka perlerne.
 • Boba er små gelékugler, der består af en tynd membran med en tyktflydende frugtsirup, der flyder ud i munden, når man popper dem mellem tænderne. Fordelen ved boba kuglerne er, at de ikke skal tilberedes inden brug, men blot hældes direkte i teen.
 • Tapioka perler hører til den klassiske måde at lave Bubble Tea på og giver en anden smags- og sanseoplevelse end boba kuglerne. Tapioka perlerne skal i modsætning til boba tilberedes og har en mere chewy-konsistens. Perlerne er lavet af tapiokastivelse som er udvundet af cassava (kaldes også yuca). Kuglerne koges og overhældes med fruktose.
 • De har konsistens som blød vingummi og giver lidt mere ”bid” i Bubble Tea. Er du ikke til nogle af perlerne, kan du i stedet vælge at komme små geléstykker i din Bubble Tea.

Opskrift: Sådan laver du hjemmelavet bubble tea

Der findes et utal af opskrifter på Bubble Tea rundt omkring på nettet, så hvis du har mod på at lave din egen Bubble Tea, kan du enten lave en simpel Google søgning, eller tjekke YouTube ud. Prøv fx denne nemme version:

Klassisk taiwansk Bubble Tea

Hvis du vil lave hjemmelavet Bubble Tea i den klassiske taiwanske version, kan du bruge Pandasias opskrift på Bubble Tea – her bruger de mælkepulver i stedet for almindelig mælk

Opskrift på klassisk Taiwansk Bubble Tea (4 personer)

 1. Kog 1¼ liter vand i en gryde og tilsæt 10 tebreve (sort te) (Tip: Hæld 1-2 dl sukker i for at søde teen)
 2. Kog 1 liter vand og tilføj dernæst 2 dl Tapioka perler. Lad perlerne koge i cirka 5 minutter eller indtil de begynder at flyde.
 3. Dræn vandet fra perlerne og skyld dem i koldt vand
 4. Hæld 3-5 isterninger i 4 store glas og tilsæt 2,5 dl te i hver glas. Tilsæt 2 skefulde mælkepulver og 1,5 skefuld af din yndlings frugtsirup.
 5. Ryst teen grundigt og smag til med sirup og frisk mælk eller kaffefløde
 6. Nyd den med venner og familie

Læs mere på Pandasia.dk

Hvor kan man købe ingredienserne til Bubble Tea?

Du kan købe alle ingredienserne, herunder forskellige frugtsirup, jelly, tabioka stivelse og forskellige slags te i særligt asiatiske supermarkeder og på forskellige hjemmesider på nettet. Her kan du også købe færdige boba kugler med alverdens smage og tørrede tapioka perler samt Bubble Tea kits, der indeholder alt, hvad du skal bruge for at lave din egen Bubble Tea.

Gode steder af shoppe ingredienser til Bubble Tea:

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks og Trends

610x200_woordy_dmjpg.jpg