Opskrift: Nikolaj Kirks kylling med cornflakes
SPONSORERET indhold

Opskrift: Nikolaj Kirks kylling med cornflakes

Af:: Nikolaj Kirk Foto: Søren Zeuth
29. jun. 2011 | Mad | ALT for damerne

Crispy kylling med cornflakes


Til 4 personer
 

Det skal du bruge til opskrifen på crispy kylling med cornflakes:

1 kylling

3-4 små røde tørrede chilier

2 fed hvidløg

2 spsk stærk karry

1-2 tsk fint salt

friskkværnet sort peber

2 dl kærnemælk

1 skål cornflakes

majsolie til at stege i

salt

 

Tilbehør til crispy kylling med cornflakes:

3-4 søde slanke grønne chilier

olie

2 dl sødmælks- yoghurt

 

Sådan tilbereder du kylling med cornflakes:

Tilbered kyllingen:

  1. Skær kyllingen ud i pæne stykker, så du har over- og underlår for sig samt vinger.
  2. Skær brystkødet fra skroget og del det i 2-3 stykker. Hak chili og hvidløg fint, og kom det i en skål sammen med stærk karry, salt og rigeligt med friskkværnet sort peber.
  3. Kom kyllingestykkerne i skålen, og bland det godt sammen. Hæld kærnemælk over, og lad det trække i mindst 20 minutter og gerne natten over. Skålen skal dækkes til og stilles på køl.
  4. Knus cornflakesene. Rul de marinerede kyllingestykker i cornflakesene. De skal være helt dækket af cornflakes. Varm majsolien op i en stor gryde, kom kyllingestykkerne i, og steg dem helt gyldne.
  5. Tag dem op efter 6-8 minutter (lår og vinger skal have lidt længere tid i olien) læg dem på noget
  6. fedtsugende papir, og drys med fint salt.

 

Lav tilbehøret:

Kom lidt olie på en pande og steg de grønne chilier ved høj varme, så de bliver gyldne og møre. Tag dem op og lad dem dryppe af.

Læg lidt yoghurt ved siden sammen med et par stykker kylling og læg en eller to stegte chilier på toppen. Servér frisk salat, guacamole og tykke skiver godt brød til.