Sirupskage med gulerødder og dadler fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Sirupskage med gulerødder og dadler

Saftig og svampet kage med både gulerødder, dadler og banan.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
08. jun. 2015 | Mad | Hjemmet

En af mine laster er at spise kage hver dag – og gerne til morgenmad eller på cyklen på vej til arbejde. For ikke at tale om et lille stykke til eftermiddagskaffen, aftenkaffen eller natmad…

Prøv også min opskrift på brownie uden sukker - TRYK HER

Denne sirupskage har jeg nu haft stående i køleskabet i 5 dage, og det sidste stykke er stadig lige friskt og svampet. Så der er ingen grund til at fryse den ned, inden den er fortæret.

Min etniske grønthandler nede på hjørnet havde fået nogle super saftige dadler hjem, så de blev forvandlet til en lækker mos, der gør kagen ekstra sød og saftig sammenlignet med en almindelig sirupskage.

1 kage, 8-10 personer

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 45 min.

Fryseegnet

100 g smør (blødt) 

100 g farin (eller muscovadosukker) 

30 g rørsukker

1 vaniljestang

1 banan (moden) 

½ dl muscovadosirup

2 æg

200 g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 tsk. natron

200 dadler (bløde) 

3 dl vand

150 gulerødder (eller squash)

1. Pisk smør, farin og sukker godt sammen.

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem den tomme stang.

3. Mos bananen med en stavblender, og pisk den sammen med vaniljekorn og sirup. Vend blandingen sammen med smør/sukker-blandingen til ensartet konsistens. Pisk æg i dejen – 1 ad gangen.

4. Sigt mel, bagepulver og natron sammen i en skål, og vend det i dejen med en dejskraber.

5. Kom udstenede dadler, vand og den tomme vaniljestang i en gryde, og lad det simre i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen, og mos dadlerne med en stavblender.

6. Skræl gulerødderne, riv dem fint, og vend dem i dejen sammen med dadlerne.

7. Hæld dejen i en smurt randform (ca. 1½ l eller en springform på ca. 25 cm).

8. Bag kagen på midterste ovnribbe ved 180 grader i ca. 45 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Sidder der rå dej på, skal den bage lidt mere. Afkøl kagen i formen, og vend den ud på en bagerist.

Tip: Kagen holder sig saftig i mindst 5 dage i køleskabet. Hvis den bliver tør, kan den skæres i skiver, ristes let og smøres med et lag tandsmør.