Spiselig pynt
SPONSORERET indhold

Spiseligt pynt: I den søde juletid...

Køb dit yndlingsslik, og brug det til sød og sjov spiselig pynt.

Foto: Nicoline Olsen
18. nov. 2015 | Mad | BoligLiv


IDE
Sukkersøde julelys
Fyld en glasvase med dekorationssne, slikstokke og kertelys. Kæmpebolsjet bagved er lavet af en rund flamingoplade, der er malet rød og hvid, sprayet med lim og derefter drysset med sukker.

'

IDE
Stilleben med sliktræ
Med limpistolen og en skål slik kan du lynhurtigt lave et svævende træ.
Sådan gør du: Klip et stykke ståltråd på ca. en meter. Form først en cirkel i den ønskede størrelse, og lad derefter resten af ståltråden forme en spiral opad. Sæt små stykker slik fast i en fin rækkefølge med limpistolen. Sæt træet i selskab med papirtræer i forskellige farver. Papirjuletræerne er fra Miss Etoile og Fabel A.


IDE
Først skal træet vises…
Todimensionelle juletræer er et hit igen i år – du kan f.eks. lave et af slik og udstille det i en dyb ramme (så holder det også lidt længere).
Sådan gør du: Læg slikket i et juletræsmønster på et stykke karton, der passer til rammen. Lim hvert stykke fast med limpistol. Lad det tørre, og hæng billedet op som et fint lille stykke julekunst. Rammen er fra Ikea.TIP
Kig på slikhylderne i supermarkedet, og find f.eks. chokoladeringe med krymmel eller slik i flotte emballager, der kan hænges på juletræet.


IDE
Lakridsbuket
Den perfekte værtindegave til lakridselskeren – du skal blot bruge 16 lakridspiber og et par blondeservietter!
Sådan gør du: Klip en cirkel ud i midten af blondeservietten. Saml alle piberne til en buket, og brug en elastik til at holde dem sammen. Træk blondeservietten over bunden af buketten, og fold, så kanten af servietten flugter med kanten af lakridspiberne. Fold en ekstra serviet omkring bunden, og afslut ved at binde et fint bånd omkring.


IDE
Krans af julestokke
Med 22 slikstokke og et par papskiver kan du lave årets flotteste krans.
Sådan gør du: Læg stokkene i det ønskede mønster, så de danner en cirkel. Brug en limpistol til at lime stokkene sammen parvis i top og bund. Lim herefter alle parrene sammen til en krans. Vær forsigtig med den varme lim, og lim ekstra de steder, hvor det er nødvendigt. Lim en papskive på hver side af kransen med rigeligt lim – det er med til at stabilisere kransen, så den kan holde til at blive hængt op.


IDE
Snemand Frost
Med skumfiduser, chokolade, lakrids og lidt ståltråd kan du hurtigt lave fine snemænd til træet.
Sådan gør du: Læg tre skumfiduser op, og start med at lave knapper og øjne på snemanden med lidt smeltet chokolade. Lad det tørre. Skær et lille stykke gulerod eller orange slik ud til næse, og pres ned mellem øjnene – lav evt. hul med en kniv først. Lav en lille løkke i bunden af et stykke ståltråd, og træk de tre skumfiduser på. Afslut med en lakridspolet og en lakrids-kattepote, som tilsammen udgør en hat. Lav en løkke igen foroven, og brug den til ophæng, eller bind et fint bånd på.

► SE OGSÅ: Cranberry Cosmopolitan & tranebærkrydderkage
► SE OGSÅ: Norsk juletradition: 7 søde småkager
► SE OGSÅ:
Julebag: 7 opskrifter til store bagedag