
Studenterkørsel: Det skal du servere for studenterne
Studenterkørsel: 7 gode råd & 28 skønne opskrifter til den store dag
Hvert år fyldes gadebilledet med unge glade studenter, der endelig kan skifte flere års slid og slæb over bøgerne ud med den længe ventede (og velfortjente) studenterkørsel. Og er du så heldig, at de glade unge mennesker lægger vejen forbi dig, så har du sikkert spurgt dig selv: Hvad skal man servere for studenterne?
Det er der mange gode bud pĂ„ â og her fĂ„r du vores bedste rĂ„d og opskrifter til et vellykket stop pĂ„ ruten for de glade nyudsprungne studenter.
Tove FÊrch, der er leder af Karolines KÞkken gennem 24 Är, giver dig her sine gode bud pÄ, hvordan besÞget af studenterne bliver vellykket. FÞrst og fremmest skal du tage hÞjde for:
1. Der er (nĂŠsten) ALTID for meget mad
"Det fÞrste man skal huske pÄ er, at studentervognen skal besÞge mellem 20-30 hjem alt efter klassens stÞrrelse. Alle steder behÞver derfor ikke servere mÊngder svarende til at skulle mÊtte alle pÄ én gang. Der skal vÊre nok til alle, men portionerne skal ikke udgÞre et helt mÄltid. Det er derfor en god ide at anrette i smÄ portioner i glas eller andre mundrette bidder.
Et godt bud kunne vÊre sliders, pretzels og minitÊrter - bÄde til de sultne gÊster og de glade studenter, der kigger forbi. FÄ opskrifterne her
2. Hvilket nummer pÄ ruten er din student?
Det nÊste er, at man skal tage hÞjde for, hvornÄr pÄ ruten man fÄr besÞg, siger Tove FÊrch, og fortsÊtter:
"Den fĂžrste hĂ„ndfuld stop pĂ„ listen kan fokusere pĂ„, at de unge mennesker fĂ„r en morgenmad eller frokost til at lĂŠgge en god bund for den videre tur â eksempelvis med smĂ„ sandwich, tortillawraps eller smĂ„ tapasanretninger. Er man midt pĂ„ ruten, er de unge ofte blevet mĂŠtte og kan derfor have brug for at kunne slukke tĂžrsten i andet end alkohol â her kan bĂŠrsmoothies eksempelvis vĂŠre et hit, fordi de er friske og lĂŠskende."
SE MERE: Bordkort, invitationer & pynt: Tillykke med huen - alt til studenterfesten!
3. Det skal vĂŠre nemt â og hurtigt
PÄ dagen for studenterkÞrslen har de glade unge mennesker mange steder, de skal nÄ at komme forbi, sÄ hovedreglen for maden skal vÊre: Keep it simple! Server maden i smÄ anretninger, f.eks. smÄ sandwiches, pindemadder og mini-wraps og husk at hÊlde f.eks. smoothies og drinks op i glassene, sÄ alt er parat, nÄr de unge mennesker kommer hvirvlende. "Det er en god idé at holde det nemt, enkelt og mundret. Serverer du kage, sÄ skÊr stykkerne ud pÄ forhÄnd. SkÊnk smoothies eller lemonaden op i glas, inden studenterne ankommer. PÄ den mÄde kan studenterne nemt snuppe en bid mad og drikke og bruge tiden pÄ at skÄle og fÄ en snak med hinanden og vÊrterne pÄ de enkelte stop." siger Tove FÊrch.
4. Husk bĂ„de det sĂžde â og det salte
Kombiner det sÞde og det salte. Er det en varm dag, kan de unge mennesker godt trÊnge til lidt salt, f.eks. chips, nÞdder og salte mandler og omvendt gÞr en lille bid kage ogsÄ godt sidst pÄ eftermiddagen, hvor batterierne mÄske trÊnger til lidt genopladning.
LĂS OGSĂ
: De sidste par Är er det vrimlet frem med forskellige slags studenterhuer. Har du styr pÄ dem alle? Ellers fÄr du det her: Hvad betyder de forskellige farver pÄ studenterhuerne?
5. SÞrg for at maden kan spises stÄende
Det tager tid at fÄ alle de glade og mÄske en anelse overrislede unge mennesker ind og ud ad dÞren. Og skal de sÄ tillige bÊnkes om et bord, gÄr der hurtigt tid med det ogsÄ. SÄ sÞrg for at alt maden er stillet frem og kan nydes stÄende, inden studenterne igen er pÄ farten.
6. Husk drikkevarer â ogsĂ„ dem UDEN procenter
"Et andet godt rĂ„d er at servere andre drikkevarer end kun dem med procenter. Det kan vĂŠre saft, sodavand og milkshakes â eller vand med mynte og citron. Hvis man kaster sig ud i at lave drinks, sĂ„ sĂžrg for ikke at lave dem alt for stĂŠrke â studenterne skulle nĂždig blive slĂ„et helt omkuld, fordi de ikke var klar over, at velkomstdrinken svarede til to genstande," siger Tove FĂŠrch.
PrĂžv f.eks. disse skĂžnne alkoholfri drinks: Sangria, mojito & cider
7. Forbered mad og drikke pÄ forhÄnd...
... sĂ„ du kan bruge tiden sammen med studenterne fremfor i kĂžkkenet. "Tilbage er der vist kun at sige held og lykke â og husk at nyde det," afslutter Tove FĂŠrch.
Mangler du mere inspiration og flere gode opskrifter til den store dag, sÄ klik her
Syv gode råd til, hvad du kan servere for de besøgende studenter:
1. UndersÞg hvornÄr pÄ ruten, studentervognen kommer pÄ besÞg og planlÊg serveringen derefter.
2. Server maden i smÄ anretninger. Eksempelvis i smÄ glas eller som fingermad, sÄ det er nemt at spise.
3. Kombiner det sĂžde og det salte. Server eksempelvis frugt, kage, chips og saltede nĂždder.
4. Hold serveringer helt enkle. Studenterne skal besÞge hele klassen, sÄ vÊr ikke nervÞs for, at de ikke bliver mÊtte.
5. SÞrg for at maden kan spises stÄende.
6. Forbered mad og drikke pÄ forhÄnd, sÄ du kan bruge tiden sammen med studenterne fremfor i kÞkkenet.
7. Husk drikkevarer â ogsĂ„ dem uden procenter.
Kilde: Karolines KĂžkken