Chokolade woopies med hindbær-nougatcreme og pinjehorn fra Provence. Vi har fundet to lækre kager du kan forkæle dig selv og dine gæster med i Bededagsferien. God fornøjelse.
1. Kom hindbær og sukker i en gryde, og giv dem et opkog. Mos hindbærrene let med en gaffel. Tag gryden af varmen, og smelt nougaten i de lune hindbær. Rør massen sammen, til den er ensartet og blank. Lad cremen afkøle ca. 1 time.
2. Tænd ovnen på 200 grader.
3. Pisk smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen.
4. Bland hvedemel med kakao, natron og salt, og rør det i dejen skiftevis med kærnemælk.
Annonse
5. Sæt kagerne i 40 små runde toppe med en spiseske fordelt på to bageplader med bagepapir. Bag kagerne i 10-12 min. Afkøl dem på en bagerist.
6. Fordel ganache på den ene halvdel af kagerne, og læg den sammen med resten af kagerne. Drys kagerne med sigtet flormelis før servering.
FIND OPSKRIFTEN PÅ PINJEHORN PÅ NÆSTE SIDE
FIND OPSKRIFTEN PÅ PINJEHORN PÅ NÆSTE SIDE
PINJEHORN FRA PROVENCE
De kan noget med pinjekerner i Sydeuropa. Prøv disse fantastiske horn, der minder om kransekage tilsat et strejf af lakridssmag fra anisfrøene.
100 g pinjekerner (usaltede pistacienødder kan også bruges)
1. Kør mandler, sukker, anisfrø og æggehvider i en foodprocessor til en fast og smidig dej.
2. Form dejen til små horn, ca. 3,5 cm lange og 2 cm tykke. Rul hornene i pinjekerner. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 160 grader i ca. 30 min., eller til hornene er tørre. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder, så kan de holde sig i flere måneder (som om de får lov til det).