hjemmelavet tærte

Tomattærter

Små sprøde tærter med skønt fyld.

4 små tærter

Ingredienser

  • 150 g groft majsmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 100 g smør
  • ¾ -1 dl koldt vand
  • FYLD:
  • 2 store æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g blød gedeost
  • 12-14 cherrytomater
  • lavendel, timian eller rosmarin
  • blandede salater

Sådan gør du:

  1. Begynd med tomaterne: Halver og læg cherrytomaterne på en plade med bagepapir med snitfladen opad. Drys salt og peber på og bag dem ved 180 gr. i ½ time. Lav tærtedejen: Kom majs- og hvedemel og salt i en foodprocessor med smør og blend det. Tilsæt vandet lidt efter lidt, og blend videre, til du har en blød og smidig dej. Ælt dejen let med en smule hvedemel, rul den ud og beklæd 4 tærteforme 10-12 cm i diameter med dejen. Pisk æg, mælk og gedeost med salt, peber og lidt lavendel, timian eller rosmarin. Fordel fyldet i tærterne, læg tomaterne oveni og bag derefter tærterne ved 200 gr. i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Server dem lune med lidt blandede salater.
  2. Energi pr. person: 480 kcal, fedt 49%, protein 10%, kulhydrat 41%