Ugens klassiker: Sprængt oksebryst med spidskål

Ugens klassiker: Sprængt oksebryst med spidskål

Det er Gyldenspjæts livret, som serveres her. Det letsaltede kød, som serveres med stuvet spidskål, er dejlig forårsmad.

Det er Gyldenspjæts livret, som serveres her. Det letsaltede kød, som serveres med stuvet spidskål, er dejlig forårsmad. Se opskriften lidt længere nede på siden.

Sprængning er en mild form for saltning. Det betyder at emnet, her oksekødet, får smag og struktur, men ikke bliver konserveret som ved en saltning.

Variationer


Kalvebryst eller -spidsbryst kan bruges i stedet for oksekødet, men så vil kogetiden være lidt kortere.

Sprængt oksebryst med peberrodssovs: I stedet for den stuvede kål kan der serveres kogt kål og peberrodssovs til kødet: Smelt 3 spsk smør og rør det sammen med 3 spsk mel. Spæd med ½ liter suppe eller kogevand fra kål. Kom 1 spsk hvidvinseddike i og smag til med salt, sukker og 3-4 spsk revet peberrod. Kogt spidskål serveres til.

Ugens klassiker: Sprængt oksebryst med spidskål

Ugens klassiker: Sprængt oksebryst med spidskål