Varm salat med sommerødder og paneret fisk

Varm salat med sommerødder og paneret fisk

(6 pers.)

Ingredienser

  • 300 g gulerødder
  • 300 g persillerødder
  • 300 g pastinakker
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 bdt. timian
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 600 g lyssej el. kuller
  • 3 dl mælk
  • 200 g rasp el. rugmel
  • olie/smør til stegning
  • Pynt:
  • 1 bdt. purløg og 1 citron

  1. Rens grønsagerne, og skær gulerødder, persillerødder og pastinakker i stave. Læg dem i en bradepande. Dryp olivenolie over, og drys med havsalt og timian. Bag rodfrugterne møre i en forvarmet ovn på 200 gr. i 35-40 min.
  2. Skær fisken i lange stykker. Dup fisken tør, og dyp den først i mælk og herefter i rasp eller rugmel. Steg fisken i ½ olie og ½ smør, til den er gylden og sprød. Vend de ovnbagte rodfrugter med hakket purløg og servér med citronbåde.