Maria Førlev om, hvad der gør hendes jul til noget særligt
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Maria Førlev om, hvad der gør hendes jul til noget særligt

“Ønskesedler er forbeholdt børn, bestillingslister voksne imellem er kedelige”

Indehaver af designgalleriet Etage Projects, Maria Førlev, 40, har droppet ønskelisterne og glæder sig til at åbne pakker med hjemmelavede krea-opfindsomheder fra børnene.

Hvad er indbegrebet af jul?
"Spændte børn, sne, stearinlys og Frank Capras film It's a Wonderful Life. Men det er også gaveræs og 1.000 arrangementer."

Hvad er dit bedste juleminde?
"Det er fra min barndom, når familien spiste risalamande, og mandlerne blev smuglet fra voksne til børn. Nu gentager historien sig med mine egne børn. Det er ritualet, det drejer sig om, for ingen af os kan egentlig lide marcipangrise, som er mandelgaven."

Hvilke juletraditioner har du?
"Mine børn og jeg tager ind til Klunkehjemmet på Nationalmuseet på Frederiksholms Kanal og ser det smukke juletræ. Lejligheden tilhørte min oldefar Rudolph Christensen og hans familie, og følelsen af at stå der i hans stuer, hvor alt står uændret, er meget særlig for mig. Forbindelsen til mine rødder og min historie. Det, der tiltaler mig ved julen, er, at den handler om familie og nærhed. Den følelse er meget massiv netop der."

Hvad ønsker du dig?
"Jeg synes, at ønskesedler er forbeholdt børn, bestillingslister voksne imellem er kedelige. Jeg retter mig ikke selv efter andres lister og synes, det er sjovest at gætte mig frem. Men selvfølgelig ønsker jeg mig alt muligt hjemmelavet af mine børn. Folk uden børn tror, det er noget, man siger for at være sød, men det er det ikke."

Til julemåneden har Maria bestilt ekstra mange Voie Lights fra Sabine Marcelis hjem til Etage Projects. 9.300 kr.

Hvor finder du de bedste gaver?
"De fleste kommer selvfølgelig fra Etage Projects, og der er bestilt en ekstra sending Voie Lights fra Sabine Marcelis i år, som er meget populære. For det meste køber jeg gaver på nettet. Ideanow.online har de bedste bøger, og Pinupmagazine.org har gode ting til hjemmet."

Ideanow.online sælger udelukkende gamle og seje bøger som de tre ovenfor. Der er ikke en fast pris på, men du sender dem en mail, og så kan du købe bogen. Vogue.com har udråbt dem til verdens sejeste boghandel. Skraldespand, Sarah Illenberger hos Pinupmagazine.org, 2.500 kr.

Hvad er det ikke jul uden?
"Vi er ret low key med nisser og pynt. Men jeg har gemt Uma og Storms julepynt, og det kommer selvfølgelig op hvert år. Ellers skal der være pakkekalender, nougat og et hemmeligt skab til gaver."

LÆS OGSÅ: "Der skal meget risalamande til, så kan det kun blive en god jul"

LÆS OGSÅ: "Ekskoner og eksmænd med nye børn og ægtefæller er velkomne"

LÆS OGSÅ: Sådan bor kvinden bag The Apartment

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil