7 sikre begynderråd til din løbetræning
SPONSORERET indhold

7 sikre begynderråd til din løbetræning

Få succes fra starten med dit løb med disse 7 gode begynderråd.

Af:: Redaktionen
15. mar. 2013 | Sundhed | Fit living


1. Løb på varieret underlag ...

... Så du træner dine ben alsidigt. Asfalt, cement, sand, græs, grus, flis og jord og løbebånd. Der er ikke én slags underlag, der er dårligt. Det, der er dårligt, er at løbe på det samme underlag hele tiden. Selv asfalt og cement kan være godt, fordi det styrker din krop − og da de fleste konkurrencer foregår på asfalt, er du nødt til at træne (lidt) på veje og fortov.
TIP! Sørg for at løbe én dag om ugen på andet underlag.

2. Køb to par gode sko
Som om ét par ikke er dyrt nok. Men med to par kan du skifte mellem f.eks. et par, der er bedst til asfalt, og et par til terræn. Desuden henter løbesko deres stødabsorberende virkning frem, når de får „pause”, så skoene holder længere, hvis du skifter.
TIP! Besøg Kaiser Sport eller en anden specialbutik for løbere, hvor fysioterapeuter tjekker din løbestil.

3. Hold dig til programmet
Det kan være fristende at løbe lidt længere, men hold dig til programmet og overhold de indlagte fridage. Det tager 24-72 timer for de mikroskopiske muskelskader at regenerere. Løber du på ømme ben, risikerer du at stoppe den vigtige reparationsproces. Gå en tur, svøm eller brug en crosstrainer i stedet.
TIP! Kolde brus kan hjælpe med at restituere hurtigere.

4. Styrketræn dine løbemuskler
Brug evt. dagene mellem dine planlagte løbeture til at lave styrkeøvelser for ben, balder og mave. Det forebygger skader, samtidig med at du bygger din form op med løbeturene. Det behøver ikke at være et avanceret træningsprogram. Squat, planke og lunges kan gøre det.
TIP! Tjek youtube.com. Skriv hhv. lunges, squat og plank, så får du mini-programmer til stuegulvet.

5. Løb, selv om du ikke gider

„Ej blot til lyst” burde der stå hen over løbeskoene i gangen. Men sandheden er, at du får det altid bedre efter at have løbet af den enkle forklaring, at din krop og psyke er skabt til bevægelse.
TIP! Hæng sloganet „Hit the road, not the wall” op.

6. Sæt dig et mål
Vil du gerne løbe 5 km i træk uden at stoppe, så skriv det som et mål med store bogstaver første dag i din løbedagbog (se herunder). Er dine drømme store, så husk at lave delmål, du kan fejre på vejen.

7. Skriv dine løbeture og -sejre ned
„Dokumentation” er alle tiders måde at holde motivationskurven opadgående på. Hold derfor løbedagbog over de kilometer, du har løbet. Fysisk eller elektronisk.
TIP! Mål din løberute op på løberute.dk