Træning på romaskine
SPONSORERET indhold

Fitnessekspert: Undgå disse 5 klassiske fejl på romaskinen

Bruger du romaskinen rigtigt? Vi har spurgt en ekspert til råds.

Af: Sara Wilkins Foto: Getty
09. jan. 2018 | Sundhed | Fit living

Er romaskinen også din trofaste træningsmakker i det lokale fitnesscenter?

Så er der god grund til at læse med her. Vi har nemlig spurgt træningsekspert Morten Zacho, hvordan man får mest ud af sin træning på romaskinen i fitnesscentret.

Hvad er den største fordel ved romaskinen?

- Romaskinen er en af de bedste maskiner til korttidstræning, fordi du får det hele på én gang: Du får pulsen op, du får styrketræning, og så får du et boost til dit stofskifte. Den er super effektiv.

Så den er også god, hvis man ønsker at tabe nogle kilo?

- Ja, men det er ikke så meget de kalorier, man forbrænder, mens man træner i romaskinen, man skal hænge sig i. Det er mere det boost, man får til sit stofskifte, til sin præstationsevne og til en masse muskler på én gang. Det er det, man efterfølgende har glæde af i forhold til vægttab.

Hvorfor er den god for stofskiftet?

- Når man laver virkelig intensiv træning, kan ens hvilestofskifte være forhøjet i helt op til et døgn bagefter. Og det er altså noget, der er mulighed for med romaskinen, fordi man kan få så mange muskler til at arbejde på samme tid. Det adskiller sig for eksempel fra crosstraineren, som er svær at lave intensiv træning på.

Er det bedst at træne med høj eller lav belastning på romaskinen?

- Man skal vælge den belastning, hvor man kan have den rigtige teknik og den rigtige kadence – dvs. et passende antal tag pr. minut – på samme tid. Man skal ikke vælge en belastning, hvor man japper derudaf for at få pulsen op, men en belastning hvor det klassiske rolige ro-tempo er lige præcis det, der gør, at man får pulsen op.