Træning på romaskine
SPONSORERET indhold

Fitnessekspert: Undgå disse 5 klassiske fejl på romaskinen

Er romaskinen din trofaste træningsmakker i det lokale fitnesscenter? Godt, for med den træner du både styrke og booster dit stofskifte, og i modsætning til løb, som kan belaste dine led, er roning mere skånsomt.

Af:: Redaktionen Foto: Getty Images
12. feb. 2024 | Sundhed | Fit living

Romaskinen er en af de bedste maskiner til korttidstræning, fordi du får det hele på én gang: Du får pulsen op, du får styrketræning, og så får du et boost til dit stofskifte.

Den er super effektiv, og det er ikke de kalorier, man forbrænder, mens man træner i romaskinen, man skal hænge sig i. Det er mere det boost, man får til sit stofskifte, til sin præstationsevne og til en masse muskler på én gang.

Når man laver virkelig intensiv træning, kan ens hvilestofskifte være forhøjet i helt op til et døgn bagefter. Og det er noget, der er mulighed for med romaskinen, fordi man kan få så mange muskler til at arbejde på samme tid.

Hvis du kun kan bruge 10-15 minutter på træning, så skal det være i romaskinen. Her kan du få effektiv træning på meget kort tid. Det er vigtigt at vælge den belastning, hvor man kan have den rigtige teknik og den rigtige kadence – dvs. et passende antal tag pr. minut – på samme tid.

Læs også