Løbetræning og motivation
SPONSORERET indhold

Løb: Sådan bevarer du motivationen

Om man er en trænet eller mere ny løber, kan din motivation for at snøre løbeskoene på ind imellem svigte. Det er ærgerligt, for kontinuerlig træning er en af nøglerne til at forbedre sin form.

Af:: ALT for damerne Foto: Bulls
24. maj. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Sæt derfor en stopper for løbe-trætheden med disse 10 tip, som vi har udvalgt til dig:

1. Hold styr på din træning. Der findes masser af applikationer til smart phones, som måler din løbedistance og tid via gps-funktionen i telefonen. På den måde kan du holde styr på, hvor hurtig du er, og hvor langt du løber fra gang til gang. Du kan konkurrere mod dig selv eller vælge at dele dine resultater med venner eller andre løbere, som bruger samme app. Prøv fx den gratis trænings-app Endomondo.

2. Find en løbemakker – eller flere. At træning tager tid er ofte en af begrundelserne for, at skipper sit løb. Det kan du undgå ved at løbe sammen med en ven eller din kæreste. Du kan også melde dig ind i en løbeklub, hvis du har et konkurrencegen, der dukker op, når du træner med andre. Mange nyder dog at løbe uden det sociale aspekt. Så kan det være en løsning at købe sig til en løbetræner en eller flere gange.

3. Varier din træning. Du behøver hverken at løbe den samme rute eller at løbe i det samme tempo hver gang. Løb fx intervaltræning, løb et bogstav eller for ny energi til dit løb ved at optimere din playliste.

4. Løs et problem. Mange oplever at man tænker godt, når man løber – eller omvendt at man får svaret på et problem ved at tømme hjernen for tanker. Inden du løber kan du fokusere på et konkret problem du gerne vil løse på jobbet fx, eller på et bestemt projekt såsom indretning af dit hjem. På den måde får du et nyt mål med træningen ud over at holde den ved lige.

5. Lav en liste over gode grunde til at løbe for at hjælpe din indre motivation på vej.6. Køb noget nyt. En ny løbejakke, nye løbesko eller en lækker gadget kan give dig fornyet lyst til løb.

7. Lav delmål mens du løber. Beslut fx at du skal løbe den næste kilometer hurtigere end den forgående.

8. Kombiner løbetræningen med anden træning. Hvorfor ikke gøre et holdt ved en bænk og lave armbøjninger? Hvis du er i nærheden af blødt græs, kan du også kombinere løbetræningen med mavebøjninger eller vælge at løbe med en halvliters vanddunk eller vægt i hver hånd for at styrke dine arme.

9. Sæt dig et mål. Et godt mål kan være alt fra en bestemt vægt til en bestemt distance eller at kunne løbe 5 km. på 20 minutter. Et mål kan også være at tilmelde sig en af sommerens mange løb, som fx ALT for damernes Kvindeløb, hvor du både kan tilmelde dig en rute på 5 eller 10 km.

10. Husk hvorfor du løber. Du løber for din egen skyld – og fordi du som regel altid får det bedre, både fysisk og psykisk, bagefter.

Kilder: Chris MacDonald for ALT for damerne, Womensrunning.com, Shape.com